Julevent i Göteborg 2017 – Julen på vattnet

Julevent i Göteborg har arrangerats sedan 2006 (då kallat Glöggevent) och de nuvarande tomtarna i staden Göteborg (Hallén & bgr01) ville inte bryta denna tradition trots att våra kalendrar var välfyllda detta år med andra aktiviteter. Därför valdes en eventform som inte krävde någon lokal eller föreläsning, även om jag inte kunde avhålla mig helt från att berätta lite om platsen där vi stod samlade. Kungsportsplatsen var en av tre stadsportar på landsidan av staden och det är fortfarande en ”huvudled” in mot stadens centrala torg. Ända tills för 120 år sedan fanns det även en kanal fram till Kungsportsplatsen som utgick från Stora Hamnkanalen, men då fattades beslut om att fylla igen den.

När vi minglat en stund så var det dags att kliva ombord på julpaddan för att färdas till Liseberg. Så gjorde vi även 2011 men den gången hade vi hyrt – och fyllt – hela paddan med geocachare. I år deltog 31 geocache-nic enligt loggboken och knappt hälften följde med på båtturen, 2011 var vi 61 samt några medföljande mugglare.

Mingel på kajen, här fanns även en och annan mugglare att beskåda.
Välbekant tomte dricker glögg.
Vårt geocachingfordon väntar

Efter glögg och pepparkakor på kajen var det dags att kliva ombord på paddan och inleda färden mot Liseberg.

Tomte bgr01 hämtar sitt sittunderlag – det var lite fuktigt denna kväll.
Det är mycket trevligt att färdas på vallgravens vatten bort mot slussen.
Det var högt vattenstånd så under broarna fick man hålla en låg profil.
Målet närmar sig, bryggan mitt inne på Lisebergs område, men först en sista låg bro rikligt försedd med lampor.

När vi åter hade fast mark under fötterna minglade vi lite under detta efterevent och gick därefter ut på äventyr i den juliga nöjesparken.

Denna åkte jag inte…

Detta borde vara en perfekt cachingklädsel där det finns taggiga buskar!

Avrundningen blev Lisebergs version av nötknäpparen, hemska råttor fanns där, kommer att ge mardrömmar!

Råttor med eld under skridskorna.

Alla event har ett slut, så även detta. Hallén och TMR68 tog cachinglinje 5  tillbaka mot de östra stadsdelarna efter ännu ett trevligt julevent. Återstår att se om eventet kommer tillbaka även nästa jul. Det finns fortfarande många sidor kvar i den numera ”klassiska” loggboken, så många att vi skulle kunna hålla på några årtionden till!

Ett stort och varmt tack till alla er som var med denna kväll. Hoppas att vi ses snart igen vid någon burk eller på något event.