Geocaching i P1

Den senaste tiden har geocaching fått mycket uppmärksamhet i media. Jag tänker då inte bara på trista händelser som när bombgruppen förstör burkar, utan framförallt på de positiva berättelser som lyfts fram i reportage kring geocaching (GP 2018-08-20, GP 2018-09-21, båda är låsta artiklar). I måndags (15 oktober) sände Ute med P1 ett långt inslag om geocaching ”Geocaching och historier vid elden”, väl värt att lyssna på! Det är Team Vialpa som visar programledare Linnea Luttu runt bland Kalix dolda skatter i ett snörikt landskap.

Även ett par andra geocachare omnämndes i radioprogrammet, och vi som känner båda de omnämnda personerna fick oss ett gott skratt…..

”Vi har en Ingabo som har loggat 71 000 – Nääää – (skratt) då kan man tänka sig att det handlar om någon typ pensionär som… och en torado är tvåa med 61 000”.

Foto: Linnea Luttu/Sveriges Radio.