Julkalenderburkar

Nu börjar sannerligen julen närma sig och hittills har det varit lite tunt med julkalenderburkar, men idag skulle det bli lite bot och bättring. Redan innan solen orkat gå upp gav jag mig iväg på en liten kortare vandring. Det hela skulle börja med en burk som hyllar den isländska julen och dess traditioner, ”Göteborgs julkalender 2018 #12- Jólasveinarnir!”, isländska tomtar är inte att leka med så jag fick vara på min vakt och använda ficklampan med försiktighet. Plötsligt så uppenbarade sig den fina lilla burken mellan träden – tomtar undslapp jag liksom katter!

Mitt mål var nu ytterligare en julkalender burk, detta mål låg i den södra delen av Delsjöområdet så det skulle bli en stärkande promenad dit. ”Göteborgs Julkalender 2018 #18” låg utmed en liten väg jag gått många gånger tidigare. Vid mitt besök var här lugnt och stilla då den närbelägna banan för golfmugglare inte används när det är mörkt. Burken hittades snabbt och loggades i skenet från närmaste gatlykta. Därmed var dagens lilla burkjakt avklarad, förhoppningsvis den första av flera under julledigheten som nu äntligen inletts.