Juldagscaching

Så har då julaftonen passerat och vi går in i en ny geocachingperiod! En blick på kartan visade att det börjar bli oroväckande många ologgade burkar i närområdet, något måste göras. Geo-kängorna får dammas av och gps:en behöver vädras, dags för en vandring. I gryningen gav jag mig av åt öster för att logga burk.

Dagens första mål var ”Skatten vid gungorna”, min förhoppning var att barnen skulle vara upptagna med sina leksaker och inte sitta och gunga denna juldagsförmiddag. Förhoppningen infriades och jag kunde ostört leta och logga.

Nu väntade ”Haqre cbfgra” några hundra meter bort, men som alltid blir det lite längre då det är hus som hindrar att man går den raka vägen. Detta lär vara ett mugglarrikt ställe under vardagar men denna juldag var här lungnt och stilla.

Efter flera kilometer på asfaltsunderlag var det skönt att komma in i skogen och gå mot ”5. Påskduva. PiP 2018”, det visade sig vara mer klättring än vad jag trott, men inte värre än att jag skulle kunna bemästra det hela. Men det fanns ytterligare ett hinder, den holk som skulle öppnas uppe i trädet hade påverkats av vädrets växlingar och trävirket hade svällt rejält. Att få öppnat holken med en hand (den andra fick jag använda för att inte ramla av pinnen….) gick helt enkelt inte. Det hade inte varit någon här sedan i augusti så det är nog inte så märkligt att holkens lucka satt rejält fast. Men, det hela gick ändå väl då CO var mycket vänlig och gav mig tillåtelse att logga med det foto jag skickade.

Min vandring gick nu nedför bergen till Säveåns djupa dalgång. Där var det dags att titta på ytterligare några burkar, det började med ”Tatuering #8” en snabbt hittad burk utmed en öde gångväg.

Min färd gick nu in i ett ganska trist industriområde fram till portarna för den tekniska förvaltningen, här borde vara lugnt och stilla, ty kommunalarbetare är väl inte på plats på juldagen? Trodde jag…. givetvis kom det två gulklädda i en bil och tittade på mig lite misstänksamt, jag fick gå en liten promenad och återvända när dom upphört med att lasta av sin lastbil. När burken väl var hittad så kom nästa problem, remsan gick inte att få ut ur det extremt trånga hålet. Skickade även här in bild till CO. Nästa gömma i industriområdet gick lättare att hitta, och att logga! Vandringen gick därefter åter över bron över Säveån fram till ”Tatuering #6” utmed Gamla Kronvägen. Bruken hittades lätt, men omgivningen har jag allt svårare att känna igen. Mycket stora hus uppförs mellan motorvägen och Gamla Kronvägen.

Inte några vackra miljöer som växer fram här.

Jag gjorde nu en avstickare över ån och under järnvägen för att komma till ”Skolan”, där blev det ett blixtsnabbt fynd och jag kunde återvända samma väg som jag kom.

Nästa planerade logg blev tyvärr en DNF, kanske gjorde jag det för svårt för mig vid försöket att hitta ”GNK Power droid”, någon burk ville inte visa sig.

Dagens sista burk låg nära det gamla Partilles centrum, inte långt från ”slott”, kyrka och och Allum…. ”Årundan i Stadsparken” heter burken och jag fruktade många mugglare på bron då den ligger nära centrum och nära stationen, men här var allt lugnt så när som på två hundmugglare som dock snabbt försvann och lämnade fältet fritt för mig att få dagens sista logg.

Sammanställningen av dagen visar att det blev lite över 19 kilometers vandring, 9 hittade burkar och 1 DNF, med andra ord en trevlig och framgångsrik juldag!