Den sista burken är loggad…

Den sista burken 2018 är nu loggad (vad trodde du…?) Ett nytt år ligger snart framför oss och erbjuder nya möjligheter att signera ytterligare några loggremsor. Men det gamla året skall inte avskrivas så lätt, det finns alltid något att göra och alltid något nytt att logga.

Nyårsaftonen inleddes under förmiddagen med en promenad bort till en ny cache som publicerades under gårdagen, så jag och övriga team H J T var ute och jagade multis. Den nya cachen ”Kontroll 97″ låg alltså i ett område jag känner väl och redan utifrån koordinaten hade jag en stark misstanke kring hur burken skulle vara gömd. Denna misstanke bekräftades också när jag anlände till platsen. Först fick en del trafik med personal på det intilliggande boendet väntas ut innan burken kunde loggas, samma process när den skulle återplaceras.

Det var nu dags för en mindre förflyttning in mot centrala Göteborg, till fots naturligtvis. Målet var en av julkalenderburkarna ”Göteborgs Julkalender 2018 #15”. Samma plats har även tidigare utnyttjats som cachegömma men denna nya variant var något snällare än den gamla burken som låg här, det gick att logga utan att väcka uppmärksamhet. Det lär nog bli lite krävande för CO att byta loggremsa på denna burk dock, när du besöker gömman lär du märka varför.

Vandringen gick nu vidare till det traditionsenliga eventet som avslutar geocachingåret i staden ”Ring ut det gamla 2018…”. Redan på långt håll kunde jag se några bekanta personer som tryckte invid den stora julgranen – fanns det något dolt inne bland grenarna tro?

Det var ingen burk i granen, så vitt känt, men många trevliga samtal blev det här mellan burkletarna i den växande skaran som anslöt sig.

Vi skålade för det gamla geocachingåret 2018 och önskade varandra framgång inför det nya okända årets ankomst.

Hallén önskar härmed alla läsare ett gott slut på geocachingåret 2018!