Multis i mängd

Året börjar lida mot sitt slut, men burkjakten den är inte över! Dagens cachingtur beslutades med ganska kort varsel under lördagen och team H J T (Hallén, Jsson, TMR68) gav sig av med den stora multi-serien ”Multi-81” som mål. Det är en ganska färsk serie som publicerades 15 december. Hela D/T matrisen i form av multis har skapats utmed små skogsbilvägar ute på Vättlefjälls och Ale fjälls gamla kronohäradsallmänningar. Totalt finns alltså 81 multis att logga, hur många skulle vi hinna och orka med under en dag? Vi började resan från våra geocachingbaser vid kl 7 och det var fortfarande mörkt när vi började vårt sökande efter multi-stegen med finaler.

I D/T matrisen finns som ni vet gott om burkar med hög terräng liksom svårighet. För att lyckas med denna serie krävs att det finns med någon i teamet som kan lösa de formler som behövs för att hitta finalen (i vårt fall TMR68), samt ett spö, vi hade ett 10 meters spö och det räckte väl till för att nå även T 5:orna.

En del burkar gick mycket snabbt att lösa, det fanns även tillfällen då fältstudier av närområdet gav utdelning snabbare än beräkning av finalkoordinaterna! Men det tillhörde undantagen, de burkarna med hög svårighet tog ofta mycket lång tid och vi insåg att dygnets ljusa timmar, vilka är få denna årstid, inte skulle räcka.

En vanlig syn i skogen…

Några stora sevärdheter eller spektakulära landskap fanns inte att fotografera under detta äventyr, det bästa i den vägen jag kan erbjuda är en pyntad gran utmed vägen.

Ganska snart sänkte sig mörkret åter över geocachinglandskapet och burkarna fick letas upp med hjälp av våra många och starka lampor.

Så går det om man parkerar här….

Vid en liten sjö blev vi utfrågade av någon slags ”fiskevakt” om vi var tjuvfiskare. Lyckligtvis hade vi inte vårt spå framme vid det tillfället så den frågvise ”fiskevakten” kunde ge sig av förvissad om att vi inte skulle försöka bryta sjöns tunna is för att försöka fånga några fiskar.

Vid nr 72 tvingades vi inse att det inte fanns någon möjlighet att hinna hela serien under det som återstod av dygnet, klockan närmade sig halv elva. Vi samlade dock in information från första-steget på de kvarvarande burkarna innan vi rullade hem mot våra geocachingbaser. Det blir till att återvända till den gamla häradsallmänningen för ytterligare en dag med spö i hand.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.