Den första burken är loggad

Den första burken 2019 är nu loggad liksom det första eventet avklarat för året. Inför eventet tog jag först en kortare promenad på stadens gator för att leta upp en reverse wherigo, ”Göteborgs Julkalender 2018 #23 – Julgran”. Det är inte så ofta jag ger mig på denna cachetyp, men nu börjar det bli en liten ansamling av sådana i centrum så det är hög tid att börja upprensningen. Vid startkoordinaterna kunde jag hälsa på Johanna, eller såningskvinnan, som jag sedan lång tid har ett förhållande till (obs ej med). För att hitta till finalen gick färden fram och tillbaka på gatorna men ganska snart hittade jag rätt riktning och kom förvånansvärt snabbt fram till nollpunkten, mot mig kom då ytterligare tre burkletare som var ute i samma ärende. Efter lite funderande och inte minst genom en blick på spoilerbilden kunde jag gå fram till rätt plats och lyfta fram burken.

Tillsammans med silnor och geosmurfan65 blev det sedan en tur till burkar som jag redan loggat (!) men det fanns lite tid innan eventet så varför inte värma upp med ett litet för-event.

När klockan närmade sig 14 gick vi i samlad trupp mot eventplatsen, på vägen passerades ett hotell där silnor gjorde ett mycket riktigt påpekande – saknas där inte ett H.

Vid eventplatsen för ”… och ring in det nya 2019väntade The Explorist och efterhand strömmade fler deltagare fram mot nollpunkten. Vi uthärdade en mycket blåsig halvtimma innan det var dags att avvika. Men som vanligt är det trevligt att träffas, många av oss hade ju inte synts sedan förra året! När eventtiden var slut slog jag följe med Jsson som också skulle österut.

Därmed var årets första burk och första event avklarat, nu återstår att se vad 2019 kan erbjuda i form av geocachingäventyr.