Trettondagsafton

Man firar Trettonhelgen till minne av den dagen då de vise männen kom till den nyfödde Jesus i Betlehem, sägs det i sagan. Dessutom är det tidpunkten då Shakespeares förväxlingskomedi utspelar sig. Men jag tror snarare att det handlar om när de tre vise geocacharna kom till Västergötland. Denna gång rörde det sig om team HIJ (Hallén, Ingabo, Jsson) som var ute på tur. Hallén och Jsson tog en blå cachinglinje till Ingabos cachingbas och därifrån utgick färden.

Vi började med ett besök i den övergivna(?) ”Almetorp knektbostad”, det påträffades dock spår av bosättning på vinden. De nya invånarna tycktes dock inte ha loggat cachen som påträffades i gott skick. Därefter lyckades vi vända förra årets DNF vid ”Tengene” till en glad gul gubbe på kartan.


Utmed en GC-bana i Grästorp plockades sedan en rad burkar, med viss möda hittades små parkeringsfickor utmed vägen så sträckan avverkades snabbt. Vi såg även en ensam cyklist, kanske dagens enda.

I denna trakt finns det gott om lämningar från i stort sett alla epoker i vår historia i Tun finns exempelvis en enorm bronsåldershög, en av de största i landet.

Mer profant, en cache vid en mack…

Vi passade även på att leta upp ”Tun Letterbox” som förde oss mellan flera olika tidsåldrar och flera årtusenden.

Efter denna lilla historiska promenad blev det åter caching utmed vägarna. Men inte alla vägar ledde fram till en burk, nedan syns en övergiven väg och dessvärre fick vi överge platsen utan en logg.

Kyrkor blev det givetvis även under denna tur, dock aldrig inne i dessa byggnader utan en bit utanför deras tomtgräns där burkar brukar sitta och vänta på besök.

Under slutet av dagen gjorde vi ett försök att leta upp de svåra burkarna utmed ”Kabelvägen”, en gick bra, men sedan blev det problem. Efter två raka DNF-loggar körde vi vidare mot andra mål i området! Vi lyckades få ihop lite över 30 hittade denna dag som tidsmässigt begränsades av Ingabos mugglaraktiviteter!

En verkligt officiell cache!