Fiskmässa?

Idag begav jag mig åter ut från kontoret för att leta burk i centrala staden, den riktiga centrala staden innanför vallgraven. Utmed den något uträtade vallgraven har under lång tid funnits en fiskmarknad som år 1874 flyttade inomhus, in i den nya Fiskhallen som du kan läsa mer om på Göteborgs historia. I en svunnen tid kunde det vara ganska mycket mugglare på platsen,

Foto: Göteborgs stadsmuseum, Carlotta. Fisktorget med Fiskhallen år 1902.

Idag var det lite lugnar på platsen när jag gick mot nollpunkten. Endast en övergiven fiskbil stod nära cachen, men inga fiskargubbar stod och blossade på sina pipor. Jag hade området helt för mig själv och kunde ta mig in i hörnan, som tidigare loggar uppgavs användas som toalett, men regnet under natten hade troligen gjort rent på platsen så jag slapp stanken.

Fiskhallen – idag kallas den Feskekörkan.

Burken plockades snabbt fram och loggboken blev signerad. Därmed var dagens synnerligen korta cachingtur avslutad, dock trevligt att åter få jaga burk i närheten av kontoret, det piggar (ursäkta) alltid upp….

Förstenade mugglare – så går det om man kommer för nära Hallén….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: