Det var på vägen till Vancouver

Ännu en resdag låg nu framför oss med möjlighet till lite bensträckare utmed vägen. Ibland kommer det överraskningar när det bara skall bli ett kort stopp utmed vägen, man vet aldrig riktigt vad som väntar inne i skogen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Spöklikt värre alltså!

En helt annan typ av utmaning var webcam-cachen ”University of Christi”, när Jsson först läste upp instruktionerna trodde jag hon skojade, men så var det inte…. ”so in order to accomplish this you must stand on the picnic table facing the camera, which is on the top floor of Miller Hall. The cacher must stand on the table and hold both hands over their head with the GPS in one hand. You’ll look like a geek…but hey you’re a geocacher.”

En mycket imponerande cache var letterboxen ”Geo Post Office and TB Transfer Station” som visade sig sitta på COs hus. Men först kunde vi inte lokalisera burken då den satt gömd bakom två av COs parkerade bilar! Men vi blev upptäckta och visade rätt. Fick en trevlig pratstund med CO och dessutom två andra geocachare som kom strax efter oss. Vi fick fundera en stund innan lösningen uppenbarade sig, en finurlig cache.

Vi började nu närma oss Kanada och vi kunde mycket oproblematiskt rulla över gränsen. Övriga deltagare var sugna på en första burk i landet, men jag satt lugnt och iakttog deras burkhunger då jag sedan länge loggat detta land. Men strävan att logga en första Kanada-cache gick inte så bra, först en missad avfart och sedan en DNF gjorde att de tre övriga fick gå och lägga sig på burklös mage denna dag!