Parktraskande i Vancouver

Den andra dagen i den kanadensiska storstaden innebar en liten tur i närområdet kring den tillfälliga cachingbasen. Det fanns oväntat många grönområden som erbjöd promenader, inte några direkta utmaningar då mycket gick på asfalt, lite för väl tillrättalagt för min smak men det gav trots allt några bensträckare.

Dagens första park

Utanför de anlagda vägarna var terrängen ganska besvärlig. Inte det minsta kuperad, men fylld med björnbärssnår.

Dagens först park – vad skall vi göra med hunden (till höger i bild)

Trots de hotfulla skyltarna vid entrén till parken var det en angenäm plats. Parken hade tidigare ingått i ett jordbruk men hade donerats till samhället. Inte speciellt mycket folk och behaglig skugga under träden – det var nu nästan 30 grader varmt ute. Svårigheten i denna park var att vi först inte förstod hur gömmorna skulle hittas! Det var en mycket speciell teknik med små pinnar instuckna i trästaket, i ändan satt sedan en nano. Men vi lärde oss och slapp undan utan DNF loggar.

Vackert var det i parken.
Parkens historia

Även kring ett flygfält, om än ett litet civilflygfält, kan det finnas parker och där traskade vi en stund. Ett obehagligt hål fanns i min gpx vilket gjorde det lite svårt att hänga med då ett antal cacher av någon mystisk anledning saknades i denna trakt. Men det ordnas lätt genom att plocka en visitfil från någon som har en fullständig sådan.

 

Överallt i parkerna höll mugglarna på med att leka i vattnet. De hade till och med förvandlat små leriga åar till vandringsleder!

Vattenvandring

Avslutningsvis denna dag skulle burk nr 50 loggas, det fanns nämligen synpunkter på att det inte gick att avrunda vid 49 hittade. Sagt och gjort, vi stannade vi ännu en park, där gänget kom att begå en grov regelöverträdelse. Det brukar kunna framföras synpunkter om olika regler under turerna, men här kan ni se beviset på att Jsson och Ingabo beträder området utan hjälm, eller andra obligatoriska skydd som skylten anger! Hallén har dock alltid en mer avslappnad attityd till påbud och regler och går med glädje förbi skyltar av detta slag.

”helemt i mandatory. Body armour is recommended.”

Det var väl ett under att de överlevde!

Vår andra dag i Vancouver var därmed till ända och vi kunde börja logga dagens skörd och tänka på återfärden söderut över gränsen.