Det var på vägen till Portland

Efter frukost lämnade gc-truppen Vancouver och vi körde söder ut för att ta oss över gränsen. Åter gjordes ett försök att nå en Earth cache, men åter blev det lite fel… lite lustigt att betrakta!

Så kom vi då till gränsen och där blev vi skickade in till tullinspektion av en bestämd dam som granskade våra pass. Raka motsatsen var dock tullinspektören som var en skojfrisk person som var mer intresserad av lutfisk än av om vi hade något förbjudet med oss. Han ”beslagtog” ett par tomater och ett par vitlökar. Men gjorde inte någon grundligare undersökning av Halléns väska, men Jsson fick lite hårdare kontroll (med all rätt) inte minst med tanke på att hon bar med sig ett illegalt äpple. Mitt äpple hade en klisteretikett från USA så jag ”klarade mig”. Det blev inga avgifter utan bara ett riktigt trevligt bemötande från tullarna, så vi kunde lättade fara vidare mot söder. Givetvis blev det utmed vägen en del bensträckare.

Låg terräng? Inte den vägen vi tog!
Don efter person – Ingabo har fått en ”liten” penna.
Jsson har fullt upp med alla TB: hotell!

TB:s är något jag försöker hålla mig långt borta ifrån, men Jsson samlar, flyttar och försöker ibland flytta över krypen på andra – så det gäller att vara vaksam så att man inte helt plötsligt har ett kryp i bakfickan!

Som hämtat ur Ibsen!
Capitolium
Till minne av de som stupade i 1:a världskriget.

Det fanns en del snygga cacher utmed vägen, vid denna kunde man bli eld och lågor!

Går brandlarmet nu? Nej, bara logglarmet!

Även om vi besökte en del snygga cacher, så kom det givetvis även skitcacher…

En skitcache?

Ibland undrar man…

Inte nog med att Jsson fick dyka med huvudet ned i en toalett, strax efter kom nästa dass.

Kosligt dass!

Vissa utmaningar visade sig dock lite svårare att bemästra och krävde en del alternativa lösningar

 

Ingenjören löste inte denna uppgift! Men det löste sig på ett alternativt sätt.

Dagen avrundades med ännu ett TB-hotell, hur många kryp finns nu i Jssons väska?

Krypen i ladan.

Slutligen kom vi fram till vår tillfälliga geocachingbas i Portland. En mycket vänlig dam hade hand om uthyrningen och vi fick ett riktigt hjärtligt mottagande, trevlig avrundning på dagen och en sen kvällsmat samt lite glass som belöning efter den långa resdagen.

Nu väntar nya äventyr – men det rör sig nog mest om en repris!