Internationella geocachingdagen

Hela dagen spenderades i Hat Creek området med att leta efter burkar, mestadels under stenhögar eller under lite bark. Variationen var väl inte så stor när det gäller burkdieten denna internationella geocachingdag.

Jämfört med andra PT:s som vi besökt i USA så var detta område lite mer svårarbetat och tog längre tid. En sträcka fick helt lämnas då vägen blev allt för smal för det fordon vi for fram med. På andra sträckor fick vi vara tre som var ute och böjde undan hårda och taggiga buskar så att fordonet skulle kunna passera utan (större) repor.

Den smala vägen

Dagens höjdpunkt, bokstavligen, var besöket på toppen West Prospect Lookout i Lassen National Forest, 8161 feet över havet.

Där uppe fanns något oväntat ett bemannat utsiktstorn. Vi åkte dit för cachen och utsikten men fick även en trevlig pratstund med den ensamma kvinna som arbetade vid tornet, bland annat som brandvakt då det var fri sikt i alla väderstreck. Hon kände till cachen så mitt försök att smyga dit var ganska onödigt. Det visade sig att hon var danskättad och var gift med en svenskättad!

Torado, Jsson, Ingabo, Hallén

Dagen avrundades med några burka utmed vägen tillbaka mot vår timrade stuga, en sista natt där innan en ny lång transportdag skulle börja.

Vår stuga i skogen