I skallerormens rike

Innan dagens tur tänkte jag att det blir inte lätt att hitta på en berättelse från ytterligare en PT dag, denna gång på ”The Connector”. Mycket riktig började också allt som vanligt, mycket spring in och ut samt en del damm, men faktiskt inte lika mycket som tidigare dagar.

Vida vyer!

Men så plötsligt händer det…

Ingabo är ute vid en av alla dessa cacher och vi som är kvar i bilen hör honom vråla ”SKALLERORM”!

Alla rusar ut och vi får se nosen på en orm passera genom gräset och slutligen den tydligt formade skallran. Ingabo var några få steg från att kliva på djuret, men lyckligtvis fick han en varning och hörde – samt regerade – på varningen och backade undan från burken. Det blev en bild på ormens ”mitt” i gräset innan den försvann in under en buske. Enligt amerikaner som vi träffade senare under dagen var vi alldeles för nära…!

En fotograf måste vara redo att riskera allt!

Dagen avrundades med ett event – ”Invasion of the snowbirds – a Meet and Greet”. Det är som alltid trevligt att träffa några av de som skapat burkarna som loggats under resan. Som vanligt när man träffar amerikaner väcker det intresse när man kommer från utlandet och mer än en av deltagarna hade rötter i Sverige. Lite märkligt är det dock hur event i USA får publiceras med följande text: ”Meet at 7:30 PM for as long as it’s interesting at the McDonald’s inside the Jackson’s Chevron station on Eagle Road across the street from the new St. Luke’s Hospital.” Granskarna i Sverige skulle väl aldrig tillåta att namnet, i detta fall McDonald¨s” stod i cachebeskrivningen, förbryllande.

Event
Ingabo, Jsson och Torado på McDonalds event

Vi hade en trevlig timma på eventet med en hel del utbytande av erfarenheter och vi fick veta att de stora hålen som vi sett ute i öknen skapats av grävlingar – vilket jag misstänkt. Därefter återstod endast en kort tur till vårt boende och en summering av dagen med loggande av de över 300 hittade burkarna denna dag.

Eventlokal

3 kommentarer

    1. He was too busy chatting with everyone. He hardly ever sat down. It was fun to meet Ingabo. Also, I enjoy reading about the rattlesnake, in the story referred to as a WORM. In USA the worm is a little squiggling thing about 4 inches long. We put them on a fish hook!

  1. Meeting 4 cachers from Sweden thrilled me so much. First, I love cachers and Geocaching. Second, my ancestors are Swedes. I learned more about the map and location of the home of our Ancestry. It was fun listening to the Swedish accent. I will remember the sound of their speech for a long, long time. Thanks for visiting Idaho and our area. AND please come again next year. Karen from Nampa, Idaho KD7DKV (my caching name, my amateur radio license number and the license number of my car.)

Kommentarer är stängda.