Titta en burk – och där en till!

I går kväll startades för första gången sedan hemkomsten från USA det användbara programmet GSAK och Sverigedatabasen fick sig en uppdatering. GPS:en packades upp ur sin kartong där den legat under tiden då hela geocachingbasen flyttats till nya koordinater. GPS:en laddades därefter med färska cacher, laddaren till batterierna letades fram och fick åter träda i tjänst. Har det möjligen dykt upp något nytt att logga i närområdet under perioden av stiltje i burkletandet? Jodå, nog hade det publicerats en del nytt, en liten vandring planerades inför lördagen.

Så kom då lördag morgon dånande in över den nya adressen – verkligen dånande då byggstaketet på andra sidan gatan föll under småtimmarna med ett våldsamt brak i de hårda vindar som drog fram utomhus. Regnet piskade hårt mot alla fönster och jag började tvivla på att det skulle vara så trevligt att ge sig ut i skogen denna lördag! Men en titt på väderradarn gav mig en del hopp och jag drog på geocachingkläderna och drog ut i skogen strax innan gryningen. Första målet för dagen blev ”In honor of good friends” ute på Härlanda tjärns gamla torvmossar. Ett snabbt fynd av en klassisk gömma i en stubbe.

Genom skogen bar det sedan av på små-stigar i riktning mot en burk utlagd av någon som kallar sig TEX – vilket visade sig vara ett nytt namn på en gammal bekant, nämligen The Explorist. Skogen kring cachen ”Gnällande trädets grottor” är synnerligen bekanta trakter för mig och någon rädsla för dessa gnällande träd har jag inte. Det blöta underlaget gjorde att man fick passa sig för var fötterna sattes ned då det var lite halt, men burken hittades snabbt och utan problem i sin grotta.

Blott 168 meter längre bort väntade nästa TEX burk ”Mellan stigarna” som skulle vara lite klurigare. Nu var frågan, hur ringrostig kan jag ha blivit under det lilla burletar-uppehållet? Jag såg ganska snabbt något misstänkt men det verkade inte stämma så jag gick ett varv till, då tittade jag en gång till på objektet och nog hade jag haft rätt första gången… så lite ringrostig var jag nog!

Det var nu dags att lämna den trevliga skogen och promenera ned mot Oxled och kvarnfallet för burken ”Oxledsskolans vattenfall”. Sökandet blev kort då den hittades på goda koordinater, FTF-jägarna hade tydligen haft en del problem, CO:s uppdatering av koordinater avslöjade följande ”Distance from original: 99.2 feet or 30.2 meters.” Då är det lite svårt att hitta rätt, men jag slapp dessa problem och kunde snabbt leta fram cachen.

Vandringen fortsatte nu utmed gatorna upp i villaområdena nära de gamla gravfälten i Ugglum, men dessa är tämligen osynliga och vandringen gick inte förbi någon av de bevarade (men flyttade) gravmarkeringarna i området. Det blev istället ett stopp vid ett elskåp för loggning av ”Pajmojen#1”. Ett kort stycke från denna burk kunde jag avvika från asfalten och gå in i ett fin litet skogsområde.

I detta lilla skogsområde skulle cachen ”Gratis med ett extra T” ligga gömd. Här snurrade jag omkring en stund innan blicken vändes i rätt riktning och rätt nivå, hade letat rakt under burken utan att först se den… Nåväl, den hittades.

Därmed var dagens 6:e cache hittad och jag började återfärden mot den nya cachingbasen. Det gäller att vänja sig vid att gå mot nya hemkoordinater och inte ta gamla invanda vägar utan nya kreativa stigar. Det blev en riktigt trädrik promenad över höjdområdena innan jag åter fick tampas med asfalten. Vandringen gav förutom ett antal loggar även en välbehövlig motionstur på 13 kilometer.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.