Ett litet Änggårdsäventyr

När det nu är lite uppehåll mellan helgerna kunde det vara trevligt att ge sig ut på en liten geo-vandring. Det blev den första av cachinglinjer som förde mig mot dagens burk-område vid Slottsskogen – Botaniska och Änggårdsbergen. Om det nu är uppehåll mellan helgerna så kunde inte samma sak sägas när det gäller vädret, som droppade värre än på dropparedagen! Men detta lät jag inte stoppa dagens vandring utan jag gick oförskräckt – likt stalledrängen i visan – mot dagens första cache ”Daghammarsköldsutsiktscachen”, där letade jag lite väl långt ned i sluttningen innan jag med hjälp av tidigare loggar fick klart för mig att jag gått för långt!

Det var synnerligen lugnt på leden, det hade gått att springa rakt över utan att bli överkörd, men det stora hindret var bullerplanken på andra sidan leden så det fick bli en liten omväg över närmsta bro för att komma fram till ”Skyltcachen”, som namnet säger var den placerad på klassiskt vis, frågan var bara vilken skylt?

Vandringen gick nu in bland bostadshusen i Änggårdsområdet. Här fanns det inte några möjligheter att försöka dölja sina förehavanden, ensam på gatan och med stor risk för mugglare bakom varje adventsljusstake, den enda metoden är att vara snabb som en kobra. Ock nog var jag det, första burken ”Vägvisarcachen” togs utan problem efter att jag övat balettkonster (stått på tå…) Samma metod förväntade jag mig vid nästa burk på min lista, ”Hoppochståcachen”, men inte kunde jag se någon burk i den skylten inte! Jag vände då blicken nedåt för att läsa tidigare loggar och i samband med den manövern såg jag en svart filmburk ligga i häcken! Den hade troligen blåst ned och förlorat sin magnet. Efter loggning fick jag efter bästa förmåga klämma fast den bakom skylten.

Nu väntade en två till tre kilometer lång transportsträcka in i Botaniska och Änggårdsbergen. Jag skulle nästan längst ned i den södra delen av området och upp på några av de högsta punkterna. Vid ”ÄGB – Tallskogen” gjorde jag det första av fyra stopp i området. Detta var en klassisk gömma som hittades lätt, dessutom i klassiska geocachingmarker där man slipper asfalt och el-belysta slingor – härligt!

Det var nu inte långt till nästa klassiska gömma ”ÄGB – Vy mot Toltorpsdalen”, den hittades omedelbart!

Vyn var inte milsvid denna regniga dag, men lite utsikt fanns det.

Mindre än 200 meter bort väntade dagens sydligaste cache ”ÄGB – Vy åt söder”, enligt tidigare loggar skulle den vara lite svårare. Jag började leta, och leta innan tidigare loggar konsulterades och där hittades en kommentar som gjorde att jag letade på ett annat sätt, och se då hittades burken nästan direkt. Mycket nöjd med detta resultat gick jag åter mot norr och cachen ”ÄGB – Blåbärsskogen”, där blev jag kvar länge och dessvärre blev jag utan logg. Av tidigare loggar förstod jag att den skulle vara besvärlig, tyvärr allt för besvärlig idag. Till slut gav jag upp och gav mig av i riktning mot närmaste spårvagnshållplats, det mesta kändes aningen blött efter denna tur trots god geocachingklädsel, det var den typ av väder där fukten söker sig innanför allt – även skinnet! Sådant är väl dock stärkande för moral och hälsa – har jag hört.

DNF område