Goodbye 2019

Strålande solsken över Göteborg den sista dagen detta år och detta decennium! Gav mig ut på en liten geo-vandring från geocachingbasen i riktning mot Johanneberg. Där uppe på höjderna väntade dagens första burkar från den gångna månadens julkalender. ”Göteborgs Julkalender 2019 – #6 Nikolaus” låg utmed en liten gångväg som denna förmiddag inte var så vältrafikerad så jag min uppgift var enkel.

Vandringen gick därefter ut på gatorna fram till nästa julkalendercache, ”Göteborgs Julkalender 2019 # 19”, den tog en liten stund att hitta då mottagningen inte var den bästa invid husväggen, men till sist satt signaturen i loggremsan.

Nu var det slut med ”julfirandet” och jag övergick till att leta upp svaren till earth cachen vid Götaplatsen, ”Götaplatsen [Stalaktiter] – Earthcache”, återstår att se om jag fick till rätt svar. När jag nu ändå var vid Götaplatsen passade jag på att besöka den virtuella ”Göteborg Poseidon” som jag passerat många gånger på min väg till och från arbetet men då inte loggat, nu var den avklarad!

Jag hade ganska gott om tid innan dagens inplanerade event så jag klev iväg över asfalt och sten mot ”Vita Huset / White House”, skulle jag bli trumpen där tro…? Så illa blev det inte, det var lugnt och stilla och burken kunde loggas utan problem.

Det fanns fortfarande gott om tid, så jag gick mot cachen ”Gustaf Adolfs torg” som dock ligger på Tyska bron. Där letade jag länge, men tvingades ge upp och notera en DNF. Som avslutning samlade jag lite information kring earth cachen ”Gustav II Adolfs staty”, därefter var det dags att säga adjö till 2019. Det blev en stor skara som samlades på torget i det fina vädret för att avsluta årets burkjakt, många gamla bekanta att utbyta geocachingminnen med. Trevligt och givande, ett stort tack till er alla – kanske ses vi nästa år?