Från FTF till överkörd jycke…

Under fredagskvällen fick jag ett meddelande från en FTF-mästare (monway) om att det fanns en ny challenge-cache i mitt närområde. Jag hade inte noterat detta så det fick bli en tur till den nya ”The Social globetrotter” när gryningsljuset började sprida sig över trakten under lördagsförmiddagen.Kravet för att få logga denna är: ”Du ska ha deltagit i någon typ av geocachingevent i minst 13 länder (vanligt event, CITO, Mega osv)”. Det förväntade jag mig att klara och när checkern kördes fick jag till svar: ”I have found required number of caches (1) in each of 18 countries (required number of countries: 13)”, det var alltså bara att gå dit och logga!

Det blev faktiskt en hel del letande innan burken slutligen kunde öppnas och en helt blank loggbok låg framför mig.

Men inte kunde jag nöja mig med endast denna burk nu när solen ville visa sig på en nästan molnfri himmel. Lite blåsigt var det, men beger man sig in i skogen brukar det bli lite skydd från vinden. En rask vandring gick ned mot cachinglinje nummer ett och den förde mig vidare mot Botaniska trädgården och Änggårdsbergen. Där hade jag en ”surdeg” som väntade, men först passade jag på att logga multin ”Gated Community”, först fick jag ett märkligt resultat med vid en kontroll hittades en långt mer trolig plats. Dock inte den på bilden nedan, den visar bara det staketomgärdade naturområdet.

Därefter blev det ett par kilometers rask vandring över bergen till ”ÄGB – Blåbärsskogen” som jag inte lyckats hitta vid mitt förra besök 29 december förra året. Även denna gång blev det mycket letande, trots en hint så behövdes ytterligare en livlina för att hitta rätt. Lättnaden var mycket stor när burken efter väl över en timmas sökande hittades!

Dags att bege sig hemåt igen. Tog vägen via Linnégatan för att inhandla några upplysningar och därefter fortsätta med vagnen. På gatan möter jag geocachare hebb, vi fick ett litet trevligt minievent trots att han var ute på något som kallas Munzee….

Vagnen rullade sedan hemåt, men plötsligt tvärnitar föraren, vi står still halvvägs in vid hållplatsen – vad hade hänt? Det visade sig vara en hund som rusat ut framför vagnen och sedan försvunnit in under hjulen, det blev till att gå resten av vägen hem. Det är som jag säger, det händer alltid något oväntat!