Gott Nytt Cachingår

Ett riktigt Gott Nytt Cachingår önskas er alla denna dag!

Första dagen på detta nya decennium blev det en tur till trakterna av Sahlgrenska sjukhuset och Medicinareberget, lämpligt att jaga burk där under en helg när det är lite färre mugglare i rörelse. Den första av cachinglinjer förde mig till Linnéplatsen och därifrån gick vandringen mot ”Rille No.1”, den skulle vara lite besvärlig enligt tidigare loggar så jag var beredd på att få leta. Den första frågan var givetvis, uppe eller nere? Ett av alternativen föreföll troligare än det andra så jag sökte mig till en lämplig sådan plats, men inte kunde jag se någon burk som var placerad enligt hinten. Men så tänkte jag om, och nog fanns det en burk!

Är detta rätt plats?

Jag tog mig nu uppför backarna på de små gångvägarna till ”Medicinareberget”, en bekant plats där jag loggat en myst för ett antal år sedan.

Därefter var det dags att ta sig an lite julfirande igen och julkalenderburken ”Göteborgs Julkalender 2019 #22 – Julevangeliet”, den första svårigheten var att hitta en väg ned från berget. När en sådan slutligen påträffats gick det fort att leta upp burken och där sattes bibelkunskaperna på prov! Hur då? Ja, det får du se när du besöker cachen…

Nu när jag ändå var igång med julfirandet igen kunde jag lika gärna logga även ”Göteborgs Julkalender 2019 – #14 Julgran” ett kort stycke bort. Åter en plats jag kände igen från en cachingtur för många år sedan. Då fanns här ett ödehus, idag är bara grunden kvar.

Nej, nu fick det vara slut med julburkar – dags att gå och speja på en naken flicka….

Givetvis tog jag mig runt och bakom hennes rygg, men mitt intresse låg inte i att studera några kroppsdelar utan den platta hon står på. Den innehåller nämligen ett kodat meddelande som tillsammans med bland annat en svan ger svaret på en gåta och leder fram till finalen för multin ”Sahlgrenska”. Min beräkning visade sig vara riktig och jag fick mig dagens sista cacheinjektion. Därefter var det dags att återvända tillbaka till cachingbasen. Nu har det nya caching-decenniet inletts!