Gunnebo Slott

Idag började geo-vandringen strax efter klockan sex på förmiddagen, målet var Gunnebo en dryg mil från geocachingsbasen enkel väg. Det blev därmed en mörkervandring genom skogen, även det kan vara ganska trevligt då det dyker upp djur som inte är så aktiva på dagen. En varelse skrek mellan träden, vad kunde det vara? En geocachare som fastnat med fingret i ett PET rör möjligen, eller kanske en Ölandstok med vårkänslor? Nej, det var fel! Varelsen kom ljudlöst på sina vingar rakt emot mig – en uggla! Fin naturupplevelse på väg mot dagens burk. Mellan Delsjöskogen och Gunnebo blev det till att gå på asfalt en bit innan det var dags att ta sig an dagens burk ”Gunnebo Slott”. En myst och en Adventure Lab-cache.

Vid starten

Man kan fundera på om det var så klokt att besöka denna plats i mörker då det lär stryka omkring en man i slokhatt häromkring! Men det lär vara i oktober månad som han är synlig, så det borde vara säkert i januari!

Station efter station klarades av. Det var väl bara vid trappstegsräknandet som det först gick lite fel då min nollpunkt förde mig till fel trappa, vilket påverkade resultatet något. Därefter gick allt som det skulle och jag fick det glada beskedet att uppgiften var slutförd och finalkoordinaterna dök upp på telefonen. Nu var det dags att logga den fysiska burken också. Efter lite snurrande i en sluttning fick jag syn på något så uppenbart som jag först hade vänt ryggen till. En rejält stor och snygg burk, men den får ni ingen bild på utan får själva söka upp den.

Men ni får en bild på loggboken och på min logg:

Här ovan ser ni anledningen till att jag ville logga just denna burk med sitt historiska tema denna dag.

Därefter blev det vandring hela vägen tillbaka till cachingbasen vilket gav en tur på totalt 21 kilometers stärkande geo-vandring.