Johanneberg är inte Mount Everest

Dags att bege sig upp i bergen, ut på äventyr, bara måste ut på äventyr, den känslan vaknade jag med denna lördag. Fram med rep och annan utrustning! Var ligger närmsta berg med tillhörande cache tro? En snabb sökning på kartan pekade i riktning mot obygden kring Johanneberg – undrar om det krävs visum?

Första etappen gick givetvis till ett basläger, det upprättades på medelhög höjd vid Viktoriagatan 13 sedan bar det av upp mot högre nivåer. Innan berget kunde bestigas måste jag dock passera den beryktade heden, dock inte den där Baskervilles hund håller till utan Guldheden. Där siktades snart dagens första burk ”Heymans” som kunde plockas fram utan att några infödingar störde. När jag nu ändå gjort intrång i detta område kunde vandringen lika gärna fortsätta, det fanns mer burkar att skörda i närområdet. Ganska snart var jag vid ”Syster Estrids” och efter bara några steg vid ”Affärshuset Doktor Bex gata”.

Var är cachen….

Av någon outgrundlig anledning så började jag fundera på skinksmörgås med senap och någon bubblig mörkfärgad vätska. Förklaringen kom när jag tittade på gps:en, vandringen gick i riktning mot ”Göteborgs Julkalender 2018 #4”. Så mycket julstämning var det nu inte vid cachen, man får nöja sig med att det är jul(i) månad och temperaturen börjar ju faktiskt röra sig i riktning mot december, allt är därmed som det skall vara.

Inga tomtar här inte!

Nu var Johanneberg i sikte, takten ökade och luften blev allt tunnare! Höga höjder hade dock inte hindrat att en återvinningsstation placerats på berget. Denna typ av burkar har jag stött på förr, nästan alltid har cachen dock varit felsorterad, undrar om det skulle vara så även denna gång?

Tyvärr var det så att även denna cache var felsorterad, måste åtgärdas!

Dagens mest högt belägna cache väntade nu, ”Gångvägen”. Där blev det en del sökande innan burken ville visa sig, men snart satt signaturen även i denna, dagens 6:e burk.
Det var länge sedan så många loggades på en och samma dag! Turen gick nu hemåt mot cachingbasen, ned från de höga höjderna i Johanneberg – som trots allt inte riktigt är som Mount Everest.
Men lite mer julstämning blev det ändå på vägen hem, eller är det bara så att jag alltid har tomtar på loftet?

Bilden i sidhuvudet är av Pavel Novak – Cropped and scaled down from Image:Everest kalapatthar.jpg., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=402868