Adventure Lab Caching i Bagaregården

På självaste Per-dagen gav jag mig ut på en solig tur i bebyggda trakter. Inledningsvis ägnade jag mig en stund åt högtflygande, nästan mugglarlika, fasoner! Det gav fina bilder som kan komma till användning i framtida publikationer. När det var avklarat styrde jag vandringskängorna i riktning mot Bagaregården för att där ägna mig åt lite Adventure Lab Caching med tillhörande bonus. Läser man på olika trådar på Facebook som handlar om geocaching är ALC omdiskuterat, men det är inte något nytt, det finns alltid synpunkter på allt, stort som smått och det har pågått ända sedan geocachingens yngsta barndom. Personligen tycker jag ALC är en trevlig aktivitet men något som jag helt glömt bort att leta efter de senaste månaderna. När jag åter öppnade appen och granskade omgivningen visade det sig att det skapats en lång rad ALC:s inom ett inte allt för avlägset område, dags att börja logga!

Mitt i Bagaregården började turen som sedan gick förbi fem olika platser/byggnader där det var relativt problemfritt att hitta svaren på frågorna. Endast på en plats lyckades jag trassla till det hela. Att stå med solen i ansiktet och snabbt skriva ned det man tror är rätt svar, det är en dålig idé, och envisas man och gör det tre gånger i följd så får man väl skylla sig själv! Vid en närmare granskning var det en bokstav som misstolkats i motljuset, det hade kunnat undvikas genom att se efter snarare än att gissa…

Under turen passerades den gamla margarinfabriken – Pellerins – synnerligen lämpligt på Per-dagen tyckte jag! Ni vet väl vad reklamslogan var för företagen? Pellerins margarin är bäst!

Känd byggnad som passerades under turen.

När hela ALC rundan var avklarad presenterades koordinaterna till bonuscachen ”Byggnader i Bagaregården, Adventure Lab”. Väl framme vid nollpunkten tog det inte lång stund att lokalisera den lilla cachen som smälte väl in i omgivningen. Det var dessutom helt öde på gatorna denna förmiddag så jag undslapp helt alla mugglares ögon.

Nöjd med denna framgångsrika runda ställde vandrarkängorna in sig på hemkoordinaten och den hägrande möjligheten att få egenhändigt tillverkad chokladmuffins i belöning.