Kulturvandring

Söndagens caching blev synnerligen kulturell med en ALC ”Intressanta skulpturer i centrala Göteborg”. Denna vandring hade dock inte någon final och det verkar som om varianter utan en avslutande ”riktig” burk inte lockar riktigt lika många besökare, vilket är synd då det ändå kan vara en trevlig tur och den ger trots allt loggar även utan bonus.

Efter vandringen från cachingbasen nådde jag fram till startpunkten utanför Nya Ullevi. Svaret på frågan hittade snabbt, hade aldrig tidigare noterat att det fanns text där…

Utan att bli nedslagen av den boxande statyn fortsatte jag mot centralstationen där nästa punkt väntade. Där hamnade jag på lite villovägar och kunde först inte se någon staty, men jag var lite ”off” och så plötsligt fick jag se den ganska oansenliga figurer. Hittade ledtråden, allt medan en uteliggare intresserat följde mina förehavanden, men han lär aldrig lista ut vad det var som föregick!

I ”dessa tider” är det inte mycket folk på Kungsgatan.

Ut i friska luften igen och bort mot centrum där ännu en liten text hittades på en oväntad plats. Sedan hittades en väg förbi västlänksgrävandet och bort mot fiskarnas kyrka. De enda fiskar man lär hitta där just nu är nog de som statyn bär på!

Avslutningen på vandringen låg sedan vid Hagakyrkan. På vägen dit råkade jag in i en mycket intensiv regnskur som övergick i hagel allt medan vinden tilltog från blåst till storm. Som att bli beskjuten med en iskanon! När nederbörden dragit förbi höll vinden i sig, kanske lika bra det då den blåste mig torr. Även sista punkten lokaliserades och därmed var denna vandring avslutad. Dags att vandra hem mot cachingbasen och planera inför kommande äventyr.