En blöt tillställning i Jonsered

Det ser ut att bli en blöt frukost, muttrade Rulle T, inför avfärden mot dagens cachingområde, riktigt blöt. Nåväl, skall man ut med Hallén går det väl inte att klaga! Vädret var verkligen inte det bästa denna lördag, det hade Rulle T rätt i, hård vind och regn som kom från alla riktningar! Men detta fick övervinnas för att kunna genomföra två ALC rundor ute i Jonsered. Den första rundan, ”Jonsereds Fabriker” med tillhörande bonus, blev ytterligare lite utmanande i mörkret. Regnet som smattrade hårt mot telefonen gjorde att en del oavsiktliga tecken ibland blev inskrivna och på ett av delstegen blev det fel ett flertal gånger innan telefonen kunde föras in under tak och rätt lösenord var på plats.

Efter lite sökande kom så även bonusen fram ur sitt gömställe och den första rundan för dagen var avklarad. Det började nu ljusna något och det var lite mindre regn, därmed var det lockande att även bege sig upp till höjderna mot herrgården för nästa ALC runda, ”Jonsereds herrgård” med tillhörande bonus.

Det blev en fin liten tur kring herrgården och den hösttrötta trädgårdsanläggningen. Inga andra besökare störde mig och snart var finalkoordinaterna synliga och ännu en burk signerades.

Efter avslutad runda gick promenaden tillbaka en bit på den gamla (nedlagda) järnvägen och genom industriområdet. Men nu började det regna rejält igen och inte bara Rulle T hade fått nog, det hade Hallén också. Uppdraget slutfört – åter mot cachingbasen!