Underhållsrunda

Efter väl över en timmas promenad i mörker genom skogen började den bleka novembersolen att försiktigt lysa upp skogen invid Kåsjön när jag närmade mig min cache ”Vindskyddet” som är en del av den numera något nedbantade Kåsjörundan. Ståltrådsfästet för PET röret fanns kvar så det var lätt att ersätta burkan, man kan undra vad mugglaren gjorde i denna gran och varför det var nödvändigt att plocka med sig cachen. Förhoppningsvis hittar mugglaren inte tillbaka hit och låter burken vara i fred!

Vindskyddet vid Kåsjön.

Därmed var dagens första uppdrag avklarat och jag fortsatte vandringen genom skogen. Det var mycket vackert vid Kåsjön denna oväntat vintriga förmiddag.

Dagens andra uppdrag var att se till finalen till ”Den långa färden”, den hade rapporterats vara blöt. Det var några kilometer att gå, ger givetvis inte någon exakt beskrivning av läget för denna myst, men den ligger i en vacker skog lite vid sidan av allfarvägarna!

Fukten i burken hade givetvis frusit till is denna dag men jag bytte ut loggboken och den fick en loggremsa istället, placerad i ett vattentätt PET rör. Själva burken placerades också längre in under ett skyddande tak. Anledningen till att den var våt var troligen att den legat för oskyddad.

När detta andra uppdrag var avklarat kunde vandringen hem mot cachingbasen inledas. Det blev ett ganska gott resultat i dag när det gäller vandringen, 20 kilometer, och fina naturupplevelser men givetvis inte några burkar till kontot.