Ha det kallt

Man kan ibland ta det kallt men idag var det mer att ha det kallt. Minus tio grader visade termometern, kan det vara riktigt? Fick kontrollera med termometer nummer två, och den bekräftade att det pågick något märkligt där ute! Lite varmare kläder fick plockas fram innan det var dags att ge sig iväg på dagens vandring. Den inleddes med ett jobb-relaterat besök på kontoret – ja sånt slipper man inte ens på lördag – det är snarast bättre på en lördag då vi egentligen inte får vara på kontoret, mer än för snabba besök för att skriva ut, hämta post och liknande saker. Lördag vid klockan 7 brukar vara en bra tid och så var det även i dag, helt öde i korridorerna! När sysslorna var avklarade började dagens geocachingvandring. Det var fortsatt tio minusgrader, men vindstilla och sol – hur ofta har vi det så i Göteborg?

Mitt första mål var två ganska nya burkar signerade jsson i kanten av Delsjöområdet. Via Stora Torp gick jag mot dagens första burk ”Bergsknallen”, letade mig upp mot toppen av åsen. Snart insåg jag dock att det blev till att gå lite nedför sluttningen för att komma till rätt nivå. Snart så uppenbarade sig en burk i en bergskreva och dagens första loggbok kunde få en signatur.

Rakt genom terrängen i nästan stiglöst land togs nu sikte på ”Fälttävlan”, tänkte detta kunde vara en uppvärmning inför en eventuell terrängritt! Jag behövde inte ägna gps:en speciellt mycket uppmärksamhet då jag känner områdets alla delar och kunde gå på minnesbilden av var cachen skulle vara placerad, gps kom till användning de sista 50 meterna. Inga ryttare syntes till under turen, men det var ganska många hästar ute i hagarna vid Stora och Lilla Torp.

Burken hittades utan problem och därmed var båda jsson cacherna avklarade. Nu gick vandringen vidare, till en plats som jag inte tänker beskriva närmare, det var nämligen en myst.

Drygt 17 kilometers vandring blev det i dag, denna strålande vinterdag och tre nya loggar förda till kontot. Ger lite styrka inför de väntande regnvädren som sägs lura ute över de brittiska öarna.