Lite julfirande vid Stamsjön

Julfirandet pågår året om, inte minst i en trakt något öster om Göteborg. Något motvilligt passerade Rulle T gränsen till Lerum men väl där fanns en rymlig parkering som var bekant sedan tidigare turer i området. Därifrån utgick dagens vandring som skulle bli en blandning av naturområden och villaområden.

Jag valde att gå leden från parkeringen till Jul i Lerum # 24 – Julafton. Det visade sig att den låg ute på ett hygge där ytterst få träd fanns kvar. Efter ett längre sökande vid nollpunkten började jag läsa äldre loggar, senaste besök den 5:e juni var faktiskt jsson som hade hittat cachen trasig i flera delar. Efter att ha utökat sökområdet hittade jag resterna drygt 20 meter från min nollpunkt, och kunde logga cachen. Loggar av jsson skulle jag sedan träffa på flera gånger under denna tur.

Nästa cache var även den tillägnad julen, Jul i Lerum 2020 # 27 – 5:e advent återuppstår. Efter lite klättring över en stor hög sprängsten kom jag rätt, det verkar nästan som om någon förbereder för att bygga utmed vägen. Men jag kunde inte stå kvar och se på hur husen kanske växer upp här utan loggade och fortsatte min vandring i riktning mot Utsikt över L. Stamsjön.

På den stilla gatan genom villaområdet sökte jag mig därefter till Farfars Cache, en klassisk placering som var snabbt funnen. Nästa julburk däremot skulle vara en T4:a, vilket jag inte hade redskap till i dag, men jag tittade lite på platsen dock utan att se någon burk, vare sig uppe eller nere. Jag fortsatte då nedför backarna till Jul i Lerum 2020 # 14 – Återtåget. Där påträffades ytterligare en av jssons loggar.

Ute i ganska snårig terräng väntade så ännu en julburk, Jul i Lerum 2019 #18 – Kakans dag, men allt som hittades där var en ståltråd. Jul i Lerum 2017 #21 – Vintersolståndet besöktes, men efter ett långvarigt letande fick jag ge upp. Bättre gick det vid Brännås (2.0) tack vare en logg från Ingabo som beskrev hur han hittat cachen liggande ute på marken och hur han återplacerat den. Men där låg inte någon cache! Däremot hittade även jag cachen liggande på marken och återplacerade enligt Ingabos beskrivning. Kanske bor det något djur här som inte gillar cacher?

Avrundningen av cachingturen var julfri. Först letades Mammas cache upp, en lite smålurig nano och turen avslutades med Långa Stamsjön. Mugglarna hade redan börjat samlas på stranden så det blev till att smyga lite här, men burken hittades snabbt och jag försvann därefter in i grönskan.

Det var nu inte långt till parkeringen och dagens 9,2 kilometer långa vandring var därmed slut och 9 ytterligare cacher kunde föras in på kontot.