En varierad GC-kost är viktig för hälsan

Nå, sa doktor Hallén och tittade geocachare Hallén djupt i ögonen, hur är det med geo-kosthållningen? Blir det många traditionella mikroburkar som hänger i granar tro? Det kan leda till bristsjukdomar som inte är att leka med! Man måste se till att tillgodogöra sig olika delar av cachetypcirkeln för att behålla hälsan! Efter detta expertråd fanns det inte mycket annat att göra än att se ut en plats där det gick att få lite variation i burkletandet.

När Rulle T kom farande upp ur den underjordiska bunkern på lördag morgon var siktet inställt på Nääs slott med omgivningar, dit anlände vi strax före kl 6. Då var det ännu ganska lugnt i området.

Det var lämpligt att börja med Adventure Laben ”Nääs” som tog mig på en mycket trevlig promenad bland de äldre husen med slöjdseminariet och lekhuset som några av målen. När det var avklarat dök koordinaterna till bonusen upp på telefonens skärm. Trots att det vid denna tidpunkt brukar vara ganska mugglarfritt ute så dök det upp bil efter bil på vägen och det kom till och med mugglare som var ute på promenad. Det gällde att snabbt leta upp och logga burken, vilket skedde framgångsrikt i en lucka mellan mugglarna.

Därmed var lab-cacher och en myst avklarade, dags att gå mot nästa cachetyp, en Wherigo, The Nääs slott walk. Allt fungerade utmärkt under turen, som var en ovanligt omfattande Wherigo med tio zoner att besöka. Alla hade koppling till områdets historia och var en riktigt angenäm upplevelse. Finalen hittades även den utan problem invid en vacker och intressant plats.

Någon traditionell cache hade det ännu inte blivit denna dag så stegen styrdes mot Jul i Lerum 2016 #10 – Eken och därefter Jul i Lerum 2017 #10 Walking på Broken Glass. Förutom denna cachetyp så innebar loggningen av dessa två att jag åter fick lite julupplevelser, nästan ett krav vid varje besök i Lerum!

Nu fanns det inte fler cachetyper i närområdet, hoppas doktor Hallén blir nöjd. Men geocachare Hallén var inte riktigt nöjd utan ville få några loggar till. På andra sidan stora vägen fanns ytterligare en lab-runda med final och en traditionell cache vid Stålebo våtmark. Med hjälp av Rulle T gjordes en snabb förflyttning till nya P-koordinater och dagens andra, lite kortare vandring inleddes. De olika delstegen hittades utan problem och ledde fram mot utsiktsplatsen vid våtmarken och där fanns också den traditionella cachen Stålebo våtmark. Bonusen till ALC rundan fick jag här också veta koordinaterna till.

Nu var dagens relativt korta, men varierade, geocachingtur avklarad och Rulle T startades för hemfärd mot geocachingbasen.