ALC rundor i Kungsbacka

Denna söndag gick färden söderut till Kungsbacka. Vägen jag tänkte mig in mot centrum var blockerad av byggmugglare så jag fick via en omväg föra Rulle T till den tilltänkta p-koordinaten. Lite över klockan 6 kunde geocachingvandringen i den lilla stadens centrum inledas. På väg mot den första ALC rundan vek jag av från rutten och passa de på att logga den traditionella Vitors båge, där blev det att gå på alla fyra, då är det bra att vara ute innan mugglarna har vaknat!

Med denna logg säkrad var det dags att ta sig an ALC rundan Skulpturer i Kungsbacka och dess bonus. Det första steget innebar stora problem, någon liten platta i stenläggningen på torget med en dikt som leder tankarna till ett grundämne kunde inte hittas. Men genom att vara lite finurlig gissade jag rätt och kom vidare. Övriga steg gick sedan bättre, men så kom jag till bonusen. Där letade jag riktigt länge. I tidigare loggar fanns en del ledtrådar och platser som överensstämde med dessa letades igenom, utan resultat. Tyvärr blev det dagens DNF.

När jag nu ändå snurrade runt på gatorna inne i centrum passade jag på att leta upp Stadspromenade #15. Även den var lämplig tidigt på söndagen! Dagens andra ALC tur blev Arkitektur och hus i Kungsbacka med tillhörde bonus, som också hittades. Jag passade även på att logga Snikens kulle där det var lugnt och fridfullt denna dag, blev även upplyst om vägen till närmaste ställe att ta en spruta mot Covid 19, men det var inte aktuellt i dag, har däremot en tid inbokad för spruta två om en dryg vecka.

Dagens sista ALC blev Kungsbacka Adventure Lab också den med tillhörande bonus. En riktigt intressant tur genom Kungsbackas centrala delar. Jag har inte tidigare observerat att den äldre medeltida kyrkans läge finns markerad i stenläggningen på torget. Dessutom fick jag se stadens äldsta byggnad.

Bonusen hittades snabbt och utan problem. Sedan återvände jag till Rulle T med 5 minuters marginal tills dess parkeringstiden skulle löpa ut. Summan för dagen med labbarna blev 20 hittade, inte så illa för några tidiga förmiddagstimmar i Kungsbacka, men vandringen var inte så mycket att skryta med, ynkliga 8 kilometer.