Uppäggande!

Ärade läsare, påsken närmar sig med stormsteg så det gäller att förbereda sig med ägg, hönor och kycklingar i mängd. För att få den rätta påskkänslan begav jag mig idag med Rulle T ut till Kvastekulla, vad kan vara mer lämpligt om man tänker på påsken….? I den stora kyrkogårdens närhet finns ett flertal påsk-cacher från olika år som det nu var dags att leta upp. Utifrån förstudien som gjorts av burkarna var jag beredd på att det skulle vara lite klurigare burkar än normalt, en av cacherna krävde även ett redskap, vilket naturligtvis var med.

Med redskap i hand begav jag mig från parkeringen mot dagens första cache, 7. Påsk med Johan Glans. PiP 2019. Liknande lösningar har jag sett förut, men aldrig så här stabilt och bra utformade, en riktig ”höjdarcache” måste jag säga! Det gällde dock att inte släppa taget när loggen skulle signeras, men allt gick bra och ägget återvände till sitt bo.

På småstigar gick sedan vandringen mot 9. Påsklås. PiP 2021 som är en traditionell cache men med attributet fältpussel. Här gällde det att hitta rätt i påskens historia och den bibliska berättelsen! Men det gick utan problem och slutligen hukade jag under granen med loggremsan i min hand.

Nu sökte jag mig tillbaka ut bland gravarna, där det var helt dött, för att sedan åter lämna området för dagens första multi, 7. Hönan. PiP 2020. Det var åter en mycket kreativ cache som bjöd på lite överraskningar. Jag trodde att problemet var löst och gick därför till finalen, där visade det sig att jag behövde mer information. Lyckligtvis var det inte lång väg tillbaka för att införskaffa det som saknades.

När en multi var avklarad, varför inte ge sig i kast med en till? Det är faktiskt inte något lurt med detta trots att jag begav mig till Påskdagen Aprilskämt. PiP 2018. Jag undgick att bli lurad på finalen och kunde signera ännu en loggremsa i en snyggt utformad cache. Efter en liten kortare vandring genom ett villaområde nådde jag fram till dagens tredje multi 10. Sill. PiP 2018. Sill är något jag tycker om, framförallt de stora sillfiskeperioderna under 1500-, 1600-, och 1700-talen! Här blev det en mer praktisk övning och det visade sig att jag kunde omvandla teori till praktik, alltså applicera mina forskningsresultat!

Dagens avslutande cache blev 7. Tid för ägg. PiP 2021, som är en traditionell cache men som kräver ett enklare pyssel innan den kan loggas.

Summan av denna dags burkjakt blev 6 hittade cacher varav 50 procent var multis. Det var riktigt kreativa cacher och 100 procent av cacherna denna dag tilldelas favoritpoäng. Så om du vill få en trevlig cachingtur – bege dig till Kvastekulla – du lär bli uppäggad!