Spöken, asagudar och en gammal fästning

Vid 5.30 rullade Hallén med Rulle T söderut med siktet inställt på en gammal dansk hamnstad fylld med diverse burkar. Inte ens en timme senare nåddes målet och dagens burkjakt kunde inledas. Vid hamnen i Varberg, där jag inledde dagens tur, var det full aktivitet bland mugglarna som skulle ut på havet med spön i händerna. Som vanligt har mugglare missuppfattat saker och ting, spön används i skogen inte på havet! Jag gick med bestämda steg mot kallbadhuset och den virtuella cachen Varbergs Kallbadhus. Dagens första spöke var därmed säkrat. Dessutom kunde jag starta upp dagens första ALC vandring, Vandring i Varberg, vars första punkt var just vid Kallbadhuset.

Nu var jag endast några meter från Barnens badstrand, hade cachen legat här före 1970 så hade jag haft svårt att leta upp den då endast kvinnor och barn hade tillträde till stranden!

Nu rundades fästningen för att nå nästa spöke, Varbergs fästning. Kraven för denna, liksom kallbadhuset, var behagligt enkla. Endast ett foto med objektet i bakgrunden. Åter kunde jag starta upp en ALC runda, Varbergs fästning. Hela rundan klarades snart av, riktigt härligt att gå omkring här helt ensam, inte en turist i sikte! När sista steget var avklarat begav jag mig mot bonusen.

Med den avklarad återupptog jag jakten på den första ALC rundan som inleddes vid kallbadhuset. På vägen passerades Tennisundret i Varberg som givetvis loggades övervakad av en katt på ett biltak! Jag passade även på att säkra en logg på Brännvinsringen, en kreativ cache i all enkelhet. ALC rundan gick i huvudsak bra, men vid ett av stegen blev jag rejält förbryllad… Men det löste sig och jag kunde även få loggat bonusen.

Oväntade saker dyker ibland upp, detta var inte cachen, men jag fruktar att det är en geocachare som blivit förstenad under jakten på en T5:a!

Turen i centrum avslutades med ett besök i den engelska parken och dess cache. Kring stationen fick jag en skymt av det stora tågtunnelprojektet i Varberg.

Det var nu hög tid att återvända till Rulle T för att genomföra en förflyttning österut i Varberg, till en parkering vid en stor blomsterhandel därifrån det var lämpligt att ta en tur i Asagudarnas bostadsområde. Det blev ett antal loggar på serien Bland asar & jättar, där #2 var den första som hittades.

Efter avklarat uppdrag i Asgård återvände jag till Rulle T för att genomföra en förflyttning till dagens 3:e parkeringskoordinat i närheten av stadens stora sjukhus. Lite oroväckande var att jag råkat hamna nära Covid-test området, men det verkade inte vara någon större rusning…. Tur det då jag skulle logga en cache alldeles i närheten av testbodarna.

Ett annat riskmoment var att logga cachen Sjukt Akut Cache, den låg oroväckande nära psyket, kanske väntar dom där på att få slå klorna i en loggande geocachare! Men jag klarade mig undan och försvann snabbt in i grönskan.

I området kring Prästakullen blev det en riktigt fin cachingrunda med många välarbetade cacher att logga. En del kanske låg i lite väl snårig och taggig miljö, men för det mesta gick det att hitta och logga burkarna.

Givetvis en favoritpoäng på en sådan burk.

Under vandringen träffade jag åter på tunnelbyggarna. Hade tänkt att logga en burk, men hittade inte något lämpligt sätt att ta mig till cachen, men CO hade nyligen varit där så det måste finnas ett sätt, men jag kom inte till STOCKpiling or LOGged? i dag.

Vandringen närmades sig nu sitt slut och dagens sista cache blev Jodihns 5:a. Jag återvände till Rulle T för att påbörja återfärden till cachingbasen. Det hade blivit totalt 19,5 kilometers vandring och 40 nya loggar, varav 10 var ALC, 2 virtuella, 2 mystar och resten traditionella. Det får ses som ett gott resultat under lördagsutflykten.