En tur till Jonsered

Lördagen erbjöd lite, men inte mycket, tid till burkletande så avfärden skedde givetvis före gryningen. Men den första uppgiften för dagen var mindre angenäm då det handlade om kontroll av en av mina egna cacher. Dessvärre visade det sig att den var mugglad, helt utraderad, någon hade plockat med sig burken. Det är extra trist när det är en påkostad cache som inte är lätt att ersätta, får ta mig en funderare på om det är värt att placera ut en ny gömma på platsen. Efter denna besvikelse så fick jag en kort vandring tillbaka till Rulle T som väntade på en närbelägen parkering. Nu skulle dagens nöje inledas, lite burkjakt!

Vid Jonsereds fabriker hittades en lämplig parkering och jag begav mig av ut på jakt. Den första burken under dagens geo-vandring blev 3. Påsk-lämmor. PiP 2021. En tillsynes vanlig fågelholk, men ändå lite annorlunda…

Nu gick vandringen uppåt och i riktning mot nästa högtid, för som alla vet så varar ju påsken ända till julen, därmed lämpligt att logga En ren julcache. Som en liten extra krydda visade sig denna burk ligga i Norra Amerika, så därmed loggades två länder och två kontinenter inom loppet av några minuter (eller?).

Färden gick sedan genom detta lilla koloniområde, där inte alla stugor var i så gott skick, vissa var riktiga ”renoveringsobjekt”.

När stugor och ruiner passerats kom jag ut på Bohus- och Gotalederna och snart stod jag på platsen där jag tvingades skriva en DNF logg 2018. Jag blickade ut över området, sönderbökat av vildsvin, och tänkte – skall det lyckas denna gång? Lyckligtvis gick det bättre, faktiskt hittades cachen mycket snabbt denna gång! När loggremsan till Burk #6 – Odjuret signerats hade en sur gubbe blivit glad!

Skogsstigen ersattes nu av en ridväg, parallellt med motorvägen. Inte den trevligaste vandringsmiljön men den ledde fram till en burk, Skönheten kommer inifrån? #4. Den hittades mycket snabbt och mindre än 200 meter längre bort väntade Jul i Lerum 2019 # 3, även den var snart funnen och nedhämtad från sin gren med lite trä-pinne-teknologi.

Dagens sista burk var tänkt att bli Jul i Lerum 2019 – #4, den borde inte vara så svår, tänkte jag. Men trots att traktens största julgran lätt hittades så var det däremot ont om burk på platsen. Tyvärr har nog cachen fallit offer för ondsinta mugglare. Det verkar ha genomförts grävningsarbeten i området och en del jord och lera har tippats in mot granen, kanske har någon arbetare fått syn på cachen och stulit den.

Jag fick vara nöjd med de fem burkar som ändå hittades och vandrade tillbaka mot Rulle T. Lyckligtvis höll den på grund av rasrisk avstängda vägen för mina lätta kliv och jag tog mig tillbaka utan missöden.