Normaltid i Alingsås

Äntligen! Nu är tiden åter normal och det blev ljust en timma tidigare än under lördagen, det gäller att njuta innan mörkret åter tar över. När gryningen lyste upp den ädla potatisstaden Alingsås kom Rulle T och Hallén smygande in på pendelparkeringen nära stationen. Därifrån var det inte många steg till starten för dagens första ALC runda, ”Konstpromenad i Alingsås”. Det var ännu lite mörkt under bron där konstverket, höll på att missa den diskreta konsten! Men vid en närmare granskning så framträdde konstigheterna och rätt svar kunde matas in och vägen öppnades mot nästa delsteg. Konstverk efter konstverk klarades av innan koordinaterna till bonuscachen Bonus ALC – Konstpromenad i Alingsås framträdde.

Kunde konstatera att jsson hade gått rundan för några dagar sedan, det gällde för övrigt ytterligare några av cacherna som loggades denna dag. Men jag hade inte tid att stå och läsa tidigare loggar, här fanns fler cacher att logga! Nästa ALC väntade inte långt bort, ”Stadsvandring i Alingsås”. Ett antal historiska byggnader besöktes, jag passade även på att logga den traditionella cachen Cache #4 ”Luckigt” under vandringen.

Slutligen var det dags för den avslutande fysiska burken, Bonus ALC Stadsvandring i Alingsås. Men någon vila efter denna tur blev det inte då dagens tredje ALC väntade. Det skulle bli en tur i Kaféstaden Alingsås, men inte ett enda ställe visade sig vara öppet före kl. 11 på söndagen. Men vad gör det, det fanns ju loggar att säkra!

Detta var en ALC runda av ett slag som jag inte tidigare träffat på. Istället för att få zoner på kartan att gå till fick man följa en inspelad film med en ”skum” guide som visade (mestadels) rätt väg till nästa punkt. Riktigt underhållande! Slutligen var det dags för bonuscachen, trodde först att där inte kunde finnas någon kafé, men ack så fel jag hade, även där hade det funnits möjlighet att äta och dricka – om det hade varit öppet.

Rundan i Alingsås avslutades med den traditionella cachen Tingshuset. Såg i den föregående loggen att jsson fått tala med vakten i huset – tog det därmed försiktigt och gjorde mig så osynlig som möjligt med svarta solglasögon och stort lösskägg…. (eller?) Nej, inte riktigt så, burken hittades nämligen såpass snabbt att vakten troligen inte hann att reagera.

Det var nu dags att återvända till Rulle T för hemfärd och summera dagen, 15 ALC punkter, 3 mystar och 2 traditionella burkar under en stadsvandring på 9 kilometer i riktigt fint höstväder.