På zoo?

Sista helgen i november, en lämplig tidpunkt att besöka ett zoo? Är det djurhagarna i Slottsskogen eller Borås som blir målet, undrar kanske en och annan läsare. Men det är fel gissat, målet för dagen var Zoo serien på bergen öster om Bergsjön. Detta lilla kluster har blivit liggande onödigt länge, men i dag var det dags att ge sig ut bland djuren och se om det gick att hitta några burkar. Rulle T parkerades någon kilometer längre norrut för att förlänga vandringen något.

Zoo? #2 blev dagens första burk och den loggades utan att jag blev biten!

Vandringen gick därefter vidare genom den grönskande novemberskogen mot Zoo? #1 som även den kunde hittas utan problem.

Jag skulle nu få bege mig upp för backarna mot cachen Bergtagen, förhoppningsvis utan att bli bergtagen. Även denna gick lätt att leta upp, men därefter anlände jag till dagens problemcache, Vem släckte ljuset? Där letade jag mycket länge innan jag släckte hoppet om att hitta burken och gick tillbaka på samma stig jag gått på tidigare för att slutligen nå Zoo? #3. Under vandringen dit började något kallt och vitt komma uppifrån, kunde det vara frigolit från någon passerande lastbil? Nej, det verkade inte vara så, förmodligen rörde det sig om så kallad snö, alltså egentligen regn – vilket man ju är mer bekant med. Det kom mer och mer av den vita varan fram till cachen, som dock inte var dold av det vita utan kunde hittas. Därefter plockades även #4, #5 och #6 i serien i rask följd.

Den gröna skogen hade nu blivit vit! Tunn is som täckte en del mindre vattensamlingar var nu osynlig och det gällde att inte trampa ned i några vattenfyllda hålor. Transportsträckan tillbaka mot parkeringen gick dock utan några problem och snart var jag åter vid Rulle T som var täckt av snö. Det krävdes lite rengöring innan avfärd. Vinterdäcken som Rulle T fått förra fredagen kom nu till god användning på det vita underlaget.