Juldagscaching

Solen var sakta på väg upp när jag lämnade cachingbasen för en kortare cachingrunda i närområdet. Rulle T fick vara kvar i värmen och slapp därmed att känna av de tio minusgrader som rådde denna juldag. Mitt första mål var en multi där jag i förväg räknat ut var slutgömman skulle befinna sig, nu gällde det att se om beräkningen var rätt! Det var ett några kilometer att gå innan jag kunde lämna asfalten och gick sedan rakt upp i skogen mot mitt slutmål. Där snurrade jag runt länge utan att hitta något, började fundera på om allt stod rätt till! Vid en kontroll av de inmatade korrigerade koordinaterna upptäcktes ett fel, inte ett stort fel, men 66 meter fel var jag. Tillräckligt mycket för att inte se gömman, som när jag kom närmare var mycket synlig.

Men kylan gjorde att pennan inte ville skriva speciellt tydligt, loggen fick därför kompletteras med en foto-logg. Hade jag varit ute på en ”riktig” runda hade geo-ryggsäcken varit med och då hade alternativa pennor funnits att tillgå, men så var det inte på dagens tur.

Vandringen fortsatte nu mot nästa burk, en myst. Det kan vara mycket mugglare i trakten men under en tidig kall juldagsförmiddag passerade endast en enda bilmugglare så loggningen blev enkel, men pennan var åter inte samarbetsvillig.

När detta var avklarat gick vandringen åter mot cachingbasen, kanske lite skinka, julmust och några andra läckerheter – samt en blick på geocachingkartan för att se om det kan bli någon geocachingutflykt under annandagen!