Jakten på Koökrokodilen

Det finns riktiga monster där ute, vissa snöiga, andra med stora fötter och vissa lever just under ytan i större sjöar. Men en del hemskheter lever även utmed våra kuster! Ett sådant fruktat monster är Koökrokodilen, få har sett den och dom som har sett den lever inte längre…. Efter långvarig och noggrann planering styrdes i dag Rulle T ut mot kustbandet och den mytiska Koön där krokodilen sägs härja. Min teori var att de bästa ställena att observera krokodilen borde vara invid cacher, så det skulle bli nödvändigt att logga en och annan burk under detta äventyr, men vad gör man inte för att få möjligheten att fota något enastående.

Förutom sedvanlig geocachingutrustning hade jag denna dag även med min nya telefon, och samtliga bilder från dagen är tagna med detta nya hjälpmedel. Efter att Rulle T fått en lämplig plats att vila på gav jag mig av mot den första burken, Rosenlund #1. Burken hittades men inte en skymt av krokodilen, till min stora besvikelse. Efter nummer 2 gick jag upp mot Danska utkiken för att se över möjligheterna att storma den närbelägna fästningen, och givetvis leta efter krokodilen.

Zoom-funktionen på den nya telefonen överträffar verkligen min gamla!

Resterande burkar i Rosenlund-serien klarades av utan problem under en härlig vandring genom naturreservatet. Denna etapp avslutades med ett besök vid cache Oscar på Rosenlund.

Jag rörde mig nu västerut över Koön och det är i den trakten som krokodilen sägs härja som värst. Om ni tvivlar på detta, titta då på varningsskylten…

Den första cachen på denna etapp av vandringen blev Prome Mare – Dammen, där borde man väl kunna se Koökrokodilen, men icke! Jag fick fortsätta min vandring över stock och sten, över klippa och ljungtuva, utan att få annat än ett antal nya loggar – fast det var ju också ganska bra. Vandringen ut till Röda sten blev tämligen utmanande. Nu är detta inte Röda sten i Göteborg, vägen dit är ju en promenad i parken, utan detta rör sig om en kustnära cache. På vägen fick jag först se lämningar efter Marstrandsbatteriet, det gick inte att ladda något där utan det rörde sig om en plats för kanoner, men även dessa var borta. Jag fortsatte förbi och ut i terrängen och några hundra meter tog riktigt lång tid då jag inte kom en bar väg genom klipplandskapet. Den sista biten mot cachen var klipporna nedisade så det blev till att ta sig fram på alla fyra! Men lyckligtvis var berghällarna vid själva burken torra så att jag kunde logga utan problem. Men, var det inte något som plaskade där ute i vattnet, kan det vara…? Nej, det var endast en mås som landade.

När jag tagit mig tillbaka till bättre terräng fortsatte vandringen mot Koön runt – Svart 2 ”Terassen” och i den trakten ökade antalet mugglare på stigen märkbart. Hittills hade jag varit i stort sett ensam, men det är väl så att mugglarna ökar i antal närmare bebyggelse och längre fram på dagen, det är någon form av djuriskt beteende.

Dagens enda DNF blev Koön runt – Svart 1 där jag letade en god stund i en lång trappa. Dessvärre var mugglartrafiken problematisk så slutligen gav jag upp och fortsatte mot färjan, för nu tänkte jag mig att färdas över till själva Marstrandsön.

Efter en kort färd över vattnet påbörjade jag ALC rundan ”Marstrand Adventure Lab”, som snabbt och lätt klarades av. Dessutom passade jag på att samla information till Earth cachen Oscar II staty – Marstrand #7. Därefter återvände jag med färjan och gick då till nästa Earth cache, Oxidation – Marstrand #9.

Efter totalt 21 cacher, varav 5 ALC steg, var det dags att avrunda för dagen och jag hittade en bra genväg tillbaka till parkeringen. Där kunde jag notera att det blivit 19 kilometers vandring i det strålande vackra marsvädret. Nu återstod endast att rulla hemåt för att blogga och logga.

1 kommentar

  1. Fina bilder med din nya mobil! Tack att du bloggar, alltid trevligt att läsa om dina äventyr 🙂

Kommentarer är stängda.