Inga bullar och ingen potatis

I dag skall det bli andra bullar, utropade jag, och Rulle T vaknade till med ett ryck. Snart var vi på väg i östlig riktning mot en plats där det just sägs finnas bullar, och för den delen även en del andra osorterade bakverk, samt givetvis också en massa potatis. Men jag tvivlade redan från start på att någon av dessa artiklar skulle bli färdkost under förmiddagsturen. Som ni kanske redan gissat gick färden i dag till Alingsås. Vid de angivna p-koordinaterna fanns inte många lediga platser, men det räcker med en åt Rulle T givetvis. Strax därefter var jag på väg in mot ett litet grönområde och dagens första cache Ginsten. Strax därefter var även Dragningskraft hittad och loggad även om den var lite lurigare.

När jag kom ut ur skogen och skulle ta mig över fälten så var det knappt att man kunde se gps:en framför sig, det var dimmigt! Oförskräckt fortsatte jag mot den första burken i Bolltorpslingan och dess elva cacher varav flertalet hittades utan några problem.

Det var genomgående trevliga burkar med en del trevliga placeringar. En märklig konstruktion var den ”bro” som syns högst upp till höger bland bilderna ovan. Man kan undra över vad som krävt denna mycket stora övergång, inte något vanligt staket i vilket fall.

Skogen var rejält uppbökad av vildsvin och efter att jag framgångsrikt loggat BTS#6 – Höjdpunkt var jag på väg genom ett område med tät granskog när marken började vibrera och en stor mängd av ”något” var på väg rakt emot mig…. Jag gav hals och vad det än var som kom emot mig tvärstannade, vände och dånet av deras tramp försvann i motsatt riktning. Förmodligen var det en grupp svin som jag höll på att gå rakt in i. Några hundra meter längre bort kom en grupp hjortar springande, på mycket lättare klövar, i hög fart bredvid mig innan dom försvann in i skogen i rask fart. Rikligt med naturupplevelser på rundan!

Geocachingmilstolpe: #47 000

BTS#8 – Gärna till fots blev en ny milstolpe i mitt geocachingliv då jag där signerade logg nummer 47 000.

Den sista cachen på Bolltorpslingan blev dagens enda DNF. Märklig anläggning, man kan misstänka att det är något militärt, men man kan undra över syftet med den. Det skulle kunna vara ett ”skåp” för förvaring av krut eller andra explosiva ämnen. Men oavsett dess användningsområde så hittades där ingen burk.

Vandringen gick nu på en stig över fälten till nästa lilla skogsområde där ytterligare åtta burkar väntade. Vissa tog lite tid att leta fram men inga fler DNF:er väntade. Dagens sista cache blev Karin Boyes Minnessten. Det var nära denna plats som Karin hittades död våren 1941, så en burk med dramatisk historia. Själva cachen var dock inte så dramatisk utöver en del stick från enbusken.

Från stenen var det inte många hundra meter till parkeringen och jag kunde konstatera att det blivit 10 kilometers vandring och 21 hittade traditionella cacher, ändå var klockan blott 11. Men nu väntade andra uppgifter och färden styrdes hem mot geocachingbasen.