På gränsen – och över

Gränser finns överallt, små som stora. Denna söndag skulle det bli flera passager av gränser, dock utan några nämnvärda kontroller så passet kunde ligga kvar hemma och samla än mer damm. Rulle T tog sig kvickt och villigt uppför backarna till parkeringen vid Surtesjöns badplats där han fick vila när jag gav mig ut på jakt. Med raska steg tog jag mig mot de närbelägna fågeldammarna och där passerades landskapsgränsen mellan Västergötland och Bohuslän för att plocka På gränsen. Dammarna i Surte: Bohuslän.

Min vandring fortsatte utmed samma gamla landskaps och riksgräns och om jag trodde att den skulle vara fri från gränsvakter så trodde jag fel. Den var bevakad… av en råbock… som dock inte hade några synpunkter på min framfart genom buskagen annat än att han såg något förvånad ut. Strax var jag framme vid dagens andra burk På gränsen. Dammarna i Surte: Västergötland.

Norr om Surtesjön gick nu vandringen och snart vek jag av från vandringsleden rakt ut i stiglöst land för att ta mig någon kilometer mot norr. Det fanns bitvis en liten stig men den användes nog ganska sällan av människor, däremot var där färska spår av en älg som tydligen rörde sig en bit framför mig, men vi träffades aldrig. På gränsen. Stora Målen: Västergötland nådde jag slutligen fram till, fick ta mig ned från höjden för att leta fram cachen. Därifrån var det inte många steg ut till bilvägen, men den passerade jag rakt över och fortsatte in på en liten traktorväg som ledde mig nästan hela vägen fram till dagens sista cache På gränsen. Stora Målen: Bohuslän.

Denna stengärdsgård går utmed gränsen.

När nu sista burken för dagen var loggad innebar det inte att jag var färdig med mina geocachinguppdrag för dagen. Jag fortsatte ytterligare några kilometer för att fotografera, mäta in och planera för något som inom kort kommer att presenteras här på Halléns geocachingäventyr!