En predikan för menigheten…

En utflykt mitt i veckan, kan det gå an? Givetvis, det var ett uppdrag för en stor grupp skogstokiga – om uttrycket tillåts när det gällde medlemmarna i det skogshistoriska sällskapet! Innan avfärd från Göteborg plockade jag upp en passagerare som tvingades ut på en liten runda på Orust innan dagens program skulle ta vid. Jag hade ställt in gps:en på Orust enda runsten, både för att äntligen få se platsen, och för att där fanns en traditionell cache, en ALC med tillhörande bonus. Min passagerare hade inget emot att göra denna utflykt då han var från en annan del av landet och inte bekant med trakten.

Jag började givetvis från början och loggade Tredje Advent 2021, därefter ALC rundan ”Runstenen på Orust” med tillhörande bonus. Allt avlöpte utan problem under en mycket trevlig liten vandring.

Domarringarna

Därefter bar det av ut på vägarna igen mot Morlanda säteri där dagens aktiviteter med skogens historia som tema skulle påbörjas. Den nuvarande ägarinnan av säteriet, Annie Thorburn, visade oss runt.

I kyrkan släpptes Hallén lös, en svavelosande predikan följde om sill, sill och ännu mera sill – allt man behöver veta faktiskt.

Vid 16-tiden var alla aktiviteter avklarade och jag kunde rulla iväg, denna gång utan passagerare. Det innebar att jag inte rullade speciellt långt utan stannade till utanför kyrkan där det nu var mer stillsamt än efter avslutad predikan då menigheten fyllde utrymmet kring cachen Morlanda Kyrka. Den var snabbt loggad, därefter åter in i Rulle T för hemfärd mot geocachingbasen med åtta nya loggar med mig trots att uppdraget inte var geocaching denna dag.