International Geocaching Day 2022 – blir det världsrekord?

I dag är det en stor dag för alla geocachare i hela världen, den internationella geocachingdagen som detta år kunde firas på sedvanligt sätt med event. Jag hade tagit sikte eventet International Geocaching Day 2022! i skuggan av självaste Karl IX. Det blev en promenad från cachingbasen in mot centrum. På vägen passade jag på att besöka den nypublicerade cachen Nära delsjövägen. Den kunde hittas utan större besvär och därmed var mitt deltagande i det stora världsrekordsförsöket, som HQ utlyst denna dag, säkrad. Det gäller alltså att få ett rekord i antalet aktiva geocachare under en och samma dag.

Min promenad fortsatte in mot centrum och det visade sig att jag kom först till eventplatsen. Men efter några minuter såg jag ett par mystiska individer som letade under ett par flaggstänger… Snart började det komma allt fler deltagare, både gamla bekanta och nya bekantskaper, en god mix. Det blev ett mycket trevligt event och snart hade dubbla eventtiden gått och det var hög tid att börja röra sig tillbaka mot cachingbasen igen.