Öijared promenad med FTF

Under gårdagseftermiddagens planering inför söndags-cachingen fick jag se att en helt ny serie om 19 cacher hade publicerats i Öijared, det såg ut att vara en trevlig runda för en förmiddag. Att burkarna gick att hitta kunde jag efterhand konstatera genom Monways FTF-loggar. En ny gpx fil lades in i gps:en och allt var därmed redo för avfärd vid 5.30 på söndagen, Rulle T var som alltid villig och han fick lite flytande frukost utmed vägen, när väl en fungerande pump hittats!

Det var oerhört vackert att köra vägen upp mot Öijared tidigt på dagen när dimmor låg i sänkorna och rådjur i mängd strövade omkring på den gröna golfbanan. Vid vägens slut fanns en lämplig parkering och därefter började dagens vandring med Öijared Walk #1.

Där ute ligger också en cache, men den var utom räckhåll….

Vandringen gick genom en trevlig skog på både små skogsvägar och, bäst av allt, skogsstigar. Några av cacherna fick jag leta efter ganska länge då gps:en inte riktigt kunde besluta sig för var nollpunkten var. Men genom systematiskt sökande kunde burk efter burk klaras av.

Några djur uppenbarade sig inte, men spåren av vildsvinen var många. Det måste finnas en ganska stor befolkning av grisar i trakten. Utmed vissa stigar var det en rejält frän lukt från dessa djurs aktiviteter i skogen, men något möte blev det inte i dag.

I stort sett följde jag den nya ”promenaden” men jag passade på att besöka cachen Pikenborg. Förutom en cache är detta även fornborg (se denna länk till Fornsök). Jag hade svårt att hitta några tydliga lämningar och bedömningen av denna ”borganläggning” är att den är osäker då vallen är otydlig (minst sagt). Men oavsett vad det funnits på denna lilla kulle så var det en fin vandring och burken hittades utan problem.

Näst på tur var Öijared Walk #14 och till min stora förvåning så var den inte loggad på nätet, vad kan ha hänt här, allt annat var FTF:at av Monway. Efter en lite längre stunds letande fick jag se något som visade sig vara cachen. Loggremsan rullades ut och den var orörd, tänka sig, en FTF i denna trakt!

Lite upprymd av denna oväntade bonus fortsatte jag min burkjakt bland buskar och snår. Men det är inte alltid vi geocachare har ensamrätt på snårskogen. En liten bit fram på turen utmed golfbanan tittade en man med vit keps upp ur en buske och sa, – jag letar efter en boll, mitt svar föreföll naturlig – ja, jag letar efter en geocache. Vi kunde konstatera att livet består av ett ständigt letande!

Inte många som vilar här!

Min vandring hade nu fört mig tillbaka till den lilla bilvägen som skulle leda tillbaka mot parkeringen. Förutom de sista cacherna i serien så passade jag även på att få loggat Leroy#1, det var av en utformning som jag sett många gånger tidigare så det gick snabbt och lätt.

Utmed den sista sträckan av vandringen passade jag på att titta på traktens domarring som visar att här levde (och dog) människor under järnåldern. Därefter var det inte många hundra meter kvar till Rulle T. Alla 19 burkar i serien hade hittats och dessutom två ”bonus” burkar utmed vägen. Därtill sattes dryga 13 kilometers vandring in på motionskontot. En synnerligen trevlig cachingrunda var slut och det var dags att rulla tillbaka mot cachingbasen.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.