Burkar vid älven

Burkletandet har fått stå tillbaka för andra saker under alltför lång tid nu. Några enstaka cacher har plockats men det har inte ens funnits tid till att blogga om saken! Men efter en vecka av mycket arbete skulle den avrundas med ytterligare lite arbete, men av ett annat slag, nämligen en guidning av besökande kollegor från Östersjöområdet. Med hjälp av Rulle T tog jag mig väster ut genom staden och ut till Eriksberg. Där började en kortare ”för-promenad” innan guidningen.

Då julen närmar sig med stora kliv, det börjar ju dyka upp julgranar på vissa torg, var det lämpligt att få loggat en av förra årets ”julburkar, Göteborgs Julkalender 2021 #19. Jag märkte av en viss ringrostighet då jag inte omedelbart såg denna burk, vilket jag borde ha gjort. Nåväl, den hittades och dagens första logg var säkrad.

Vy från en cache.

Med raska kliv tog jag mig sedan bort mot en närbelägen pir för att där äntligen få loggat det spöke som har bebott fyrtornet sedan juli månad i år. Det blåste rejält men det var ju inte någon risk att loggremsan skulle blåsa mig ur händerna! Foto togs och burken var därmed loggad.

Nu var det hög tid att gå bort mot hotellet vid älva för att börja värvet med att leda gruppen runt och berätta om hur allt egentligen är kopplat till sill, ännu mer sill och fantastiskt mycket mer sill.