Det spökar vid skansen

Alla historiska byggnader med självaktning har väl ett eget spöke? Märkligt nog tycks Skansen Kronan i Göteborg ända sedan 1600-talets slut rest sig på sin kulle utan att där funnits någon som rasslat med kedjor. Denna brist har nu avhjälpts då det har dykt upp ett efterlängtat spöke på platsen, den virtuella cachen Skansen Kronan. Det är inte något avskräckande långt avstånd från mitt kontor till denna plats så jag bestämde mig för en lunchutflykt. Den gick via stadens första förort, Haga, där jag passade på att logga en multi. Sedan blev det den långa trappan upp mot toppen, där mötte jag en förvirrad mugglare (vem är förvånad) som frågade om man kunde komma ned den vägen jag kom upp! Jag passade därefter på att rikta in kanonerna mot danskarna (eller om det kanske blev Karlatornet…)

Tre stycken landmärken i staden som syns från höjden skulle man notera för att få logga den virtuella cachen, det var knappast en svårighet, det svåra låg i att välja.

När denna uppgift var avklarad tog jag några andra trappor ned från Skansen Kronan och lämnade spöket att skrämma vettet ur mugglarna och glädja geocacharna.