Januari 2005 – logg # 100 och flera FTF:er….

2005-01-31


Här ligger en hund begraven FTF nummer fem!

 

En ny cache i Delsjöområdet ”tillhör” Hallén, så efter arbetet gick färden genom staden med spårvagn. Sedan raka spåret upp i skogen. Jag hittar här som i min egen ficka så GPS var knappast nödvändigt men den var ändock med. En härlig FTF denna eftermiddag!
2005-01-30


Kviberg
På jakt i den legendariske Hedbergs hemmamarker. Såg dock inte till honom eller någon av de andra Hedbergarna. Första steget var uppenbart, även det andra var enkelt när min GPS väl hittat rätt.
2005-01-23


Skändla

100 cacher hittade!


Detta är geocaching när geocaching är som bäst. En cache gömd ute i skogen, bland mängder av stenar och intill en otrolig mängd med fornlämningar. Skändlaområdet är värt ett besök oavsett årstid. Rekomendaras varmt av Hallén.
2005-01-23


GGM #2 – Kvillebäcken
En riktitig ”walk in” cache detta. Hade tagit buss 34 till Hisingen och promenerade sedan till denna cache. Snabbt hittad, den är nog svårare att hitta på sommaren.
2005-01-22


Old Stone Walls
Under mitt besök i Ängårdsbergen passade jag på att logga denna LC, en gamal stenmur som en gång utgjorde gränsen för Änggården.
2005-01-22


Ljung
Spårvagn nr 1 tog mig snabbt och lätt genom staden till Botaniska trädgården. Därifrån blev det en promenad upp i Änggårdsbergen. Inga problem att hitta lådan!
2005-01-21


Water Towers, Plain Jane or Picturesque
En logg av mitt närbelägna vattentorn gav inte någon längre promenad, men dock en logg.
2005-01-16


PHTG
Steg ett är verkligen inte lätt. Det finns många hål i stenmuren! Steg två ställer också till en del problem och man känner sig uttittad – det har också visat sig att en cachare blvit förhörd av väktare när han letat här – inte så konstigt! Jag klarade mig dock helt utan problem.
2005-01-10


Red stone FTF nummer fyra!
Först på denna! Tog den efter att jag hållit i en föreläsning inför ett lunchsällskap inne på Sjömagasinet. Snabbt och lätt tillsammans med en något förvånad mugglare….
2005-01-06


Oak-land

Först hade jag stora problem med att hitta en lämplig väg in i området, höll på att hamna i ett kärr! Tillslut visade det sig att området har utmärkta gångvägar – inte nödvändigt att hoppa mellan tuvorna i kärret!!!! Snabbt och lätt när jag väl kom så långt. Dessutom dök det upp en buss efter bara några minuters väntan när jag skulle hem – vilken tur med tanke på den låga turtätheten i detta område.
2005-01-06


Old Gbg
Inga problem att hitta denna cache även om det är skräpigt i området. Jag har varit här tidigare men passade på att se en del på platsen för ”Old Gbg”.
2005-01-04


Djupedals fornborgar multi FINAL
Efter mycket vandrande erövrades finalen. Det krävdes en del letande för den var väl gömd men inte alltför svårt. Detta är en helt underbar mysterie / multi som du bara skall pröva på om du har minsta intresse för historia, natur (skog) och motion! REKOMENDERAS!!!!!
2005-01-04


Djupedals Fornborgar Multi No.2
Steg två hittades utan problem i en fantastisk miljö!
2005-01-04


Djupedals fornborgar Multi No.1
Perfekt placerad cache med tanke på en välbehövlig paus för att äta en smörgås. Jag såg hur andra letat i sluttningen, jag slog mig istället ned och hittade cachen… Kul, härligt, efter pausen vidare mot nästa låda.
2005-01-04


Djupedals Fornborgar multi START
Inga problem med att hitta fram till startlådan. Koordinaterna var exakta och informationen tydlig. Lådan syns nog väldigt tydligt om man kommer från ”andra hållet”. Förhoppningsvis är trafiken av mugglare här begränsad.
2005-01-04


RuffIT
Ett riktigt hundjobb att hitta denna (!), nåväl så svår var den inte, men det var lite bökigt i skogen på grund av averkningsarbeten.
2005-01-02


Ventilate

I höstas försökte jag mig på denna men misslyckades. Idag gick det bättre även om jag fick leta ganska länge bland löven vid steg 1, det andra steget gick dock som en dans….
2005-01-01


Highway House
Äntligen har jag bevisat att jag inte är en älg… Man behöver inte klättra över älgstaketet som det står på cachsidan, det sägs inget om att man behöver åla under och att man därefter har en ganska knivig uppgift att nå lådan, om det är vinter och lite halkigt… Men det gick, årets caching är nu igång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: