Oj vilket party!

Geocachingen fyller tio år – det kan väl inte ha undgått någon geocachare? Det firas runt om i världen första helgen i maj månad. Jag har tidigare berättat lite om förberedelserna inför eventet i Delsjöskogen. På eventdagens morgon möttes TMR68, Lingon och Hallén för att frakta en del av de sista ”bitarna” till eventplatsen. Vi tog terrängspåret norrifrån, en mindre kärra lastades med ved och annan utrustning, sedan blev det till att dra och släpa samt bära den genom skogen. Den sträckan har aldrig varit så lång som den blev denna morgon! TMR68 trodde att det berodde på att vi gick långsammare än i vanliga fall, jag däremot hävdade att det var trollen som sinkade oss…

Vid eventplatsen mötte vi övriga arrangörer, hebb, och the explorist. Elden hade redan kommit igång vid grillplatsen, så det var en härlig doft som mötte oss när vi kom fram med veden. Vi delade upp de kvarvarande arbetsuppgifterna, bland annat utläggande av finallådor för de tillfälliga banorna. Dessutom skulle två stycken rör monteras ute i skogen! Ni som gick den korta banan fick uppleva bollröret som TMR68 byggde till Glöggeventet 2008, senare har röret även varit med på FAD! Dessutom hade ett nytt rörsystem byggts inför detta event. Förra helgen var TMR68 och Hallén ute i skogen och testade anläggningen. Vi fick en del märkliga blickar när vi kom bärande på rör, rördelar och spänner på motionsspåret! Det nya röret bygger på att man skall hälla ca 30 liter vatten i den övre delen av röret för att få en burk att flyta upp. När allt var monterat återvände vi till eventplatsen och såg en strid ström av geocachare anlända. Kl 12 lät jag en siren från den nyinköpta megafonen ljuda i skogen, eventet kunde börja!

I Delsjöskogen samlades inte mindre än 72 geocachare  (enligt antalet namn i loggboken) för att fira födelsedagen! De flesta kunde enkelt ta sig fram på stigarna, men extra pluspoäng måste ges till barbagrupp som tog sig med rullstol till eventplatsen! Även grodan & fiabus med yngel fick sig en tuff tur genom skogen med små barn och barnvagn! Mycket skoj när man får så engagerade besökare!

Ett mycket stort tack till alla deltagare och mina medarrangörer!

Kl 13.00 togs bilden på besökarna som då var på plats, det anlände ännu fler senare! Men bilden på deltagarna är imponerande och vi klarade med mycket god marginal kravet på minst 10 deltagare. Under eventet rullade flera kameror, två rörliga och en fast monterad, den senare var det inte många som kände till. Den var monterad i en fågelholk vid ”vattenröret” och startade varje gång en geocachare passerade! Filmen från eventet kommer att visas i denna blogg under kommande vecka när jag är klar med redigeringsarbetet. Jag var alltså fullt upptagen med att filma, därför blev det inte många stillbilder, mer än gruppfotot ovan. Men här kommer några bilder från hebb:

TLAJ, TMR68, Hallén och Jasy utbyter geocachingminnen….

Hallén delar tydligen ut instruktioner, pekfingret i högsta hugg!

Deltagarna lyssnade till varje ord!

j-annie berättar – hur skapar man en Wherigo.

Eventets båda tillfälliga banor lockade många deltagare och efter en eller ett par timmar återvände man till eventplatsen, trötta men uppenbart nöjda med turen i skogen. För er som inte var med på eventet ligger nu ett tydligt spår kvar ute i skogsmarken i form av 15 helt nya burkar. Från att ha varit en skog med ganska glest mellan cacherna har nu detta område nu blivit riktigt tätbefolkat av burkar!

Vill du se ännu fler bilder? Gå då in på The Explorist Geocaching Äventyr.

————————————————————————————————

Det krävs ganska mycket förberedelser inför ett event när man vill ge lite extra till deltagarna. Vi var som tur var ett stort team som hjälptes åt, allt fångades inte på bild men här kommer några bilder från helgen före eventet, då var TMR68 och Hallén ute i skogen och testade det nya ”vattenröret”, dessa bilder har varit hemligstämplade fram tills nu! Men här kommer nu några avslöjanden kring hur röret byggdes och testades…

3 kommentarer

  1. Konstigt att det man sett fram emot så länge alltid tar slut så fort….. Bara att hoppas att det finns något annat som är värt att fira som lockar lika mycket intresse och deltagare. Hade en kanondag i skogen uppvärmd som jag var av eventet i Alingsås tidigare på dagen. När väl den stora slingan hade avverkats och alla nya cachers koordinater blivit kända tog tydligen orken slut hos mina medcachare….. För egen del var det startskottet till att den verkliga cachingen precis börjat ! MPLL och jag satte av mot The lake där vi behövde en liten stund för att finna steg 1. På väg därifrån mötte vi Naboo93 och Hopsan7. Vi hade legat lite i hasorna på dom under den långa rundan men eftersom dom sprang så tappade vi dom snabbt ur sikte. Dom hann upp oss precis vid finalen till The Lake när vi skrev i loggboken och kom så i åtnjutande av en delad FTF. Vi satte sedan gemensamt fart mot Letterbox cachen utan att ha läst beskrivningen…… Vi fick några extra km i benen tack vare trollens magiska krafter 😉
    Summa summarum en härlig dag i skogen och en bra uppvärmning inför Skåne eventet tillika.
    Tack alla som gjorde denna dagen till något man gärna ser tillbaka på med längtan om da capo !

    1. Vet inte du vet men halva skaran cachare stod på andra sidan sjön och tittade med spänning när ”the legend” löste The Lake-cachen. 🙂 /hebb

Kommentarer är stängda.