Alingsås – nu blir det andra bullar….

Som utlovat reste jag idag iväg mot Alingsås. Som vanligt vid de östliga resorna i närområdet blev det pendeltåg från Sävenäs station på morgonen, några minuter i åtta nåddes Alingsås. Det blev inte många steg innan dagens första cache hade hittats, ”Swerail #8 – Alingsås”, passande att ta denna när man anländer med pendeln. Lördag morgon är det ofta lugnt på gatorna och jag kunde i rask takt plocka ”Charles Hill” och ”Lights in Alingsås 2009 – Stadskyrkogården”, två snabba och lätta traditionella cacher. Härnäst på mitt program stod två multis, ja jag vet, det finns läsare som finner detta ämne obehagligt….

Men multin ”Carl Olander” är både intressant, välgjord i sin utformning, har bra koordinater och dessutom en fyndig avslutning. En enkel men riktigt bra multi!

Efter att ha hittat finalen vände jag mig mot nästa multi, ”Det falska riksträdet – Alingsås”. Även detta var en enkel tvåstegs multi, inget krångel och goda koordinater. Finalen var inte lika fyndig som den förra multin, men den låg väl skyddad. Jag gick nu mot ännu en cache från Ljus i Alingsås 2009, en burk vid Skatearenan. Där letade jag onödigt länge, trodde nästan att burken var borta men då kände jag något!

Vid ”Nya Sävebron” trodde jag först att det skulle bli krångligt, men en utmärkt geocachingstig ledde ned under bron och jag kunde få en snabblogg innan nästa omgång med hundmugglare hunnit fram till brofästet!

Min vandring hade nu fört mig in i Nolhagaparken. Där har jag jagat burkar många gånger tidigare, men den äldre generationen av cacher hade nu till stor del bytts ut mot en ny. Det tar man tacksamt emot och ger sig ut på en ny upptäcktsfärd. Vi till exempel tropikhuset har jag loggat en burk tidigare. Då var det en enkel micro under en bänk, den nya generationens burk var mycket finurligare placerad, men jag fick syn på den nästan omedelbart.

Svin i Nolhaga!

Nu hade jag tänkt mig att leta upp en närbelägen earth cache, men det blev två traditionella till på vägen, ”Nolhaga koloniträdgårdar” och ”Tallhyddan”. Efter Tallhyddan trodde jag att det var fri väg mot ”Jättegryta i flyttblock”, men där högg jag i sten! Det var ett högt hjorthägnsstängsel i min väg, det var lite instabilt så klättring verkade inte lämpligt, men jag fick se en lämplig genomgång en bit bort.

Kan man DNF:a en earth cache?

Det är ett skämt att skriva en DNF på en earth cache! Jag har faktiskt fått en DNF på en av mina egna, men har alltid skojat om jägaren som letade efter en låda men inte hittade någon… Idag höll jag på att skriva en DNF på Jättegryta i flyttblock. När jag passerat stängslet letade jag i en halvtimma efter flyttblocket, tog fram Iphonen och tittade på tidigare bilder, men hittade inget block som liknade det på bilderna. När jag tagit mig hela vägen nedför sluttningen drygt 18 meter från koordinaterna hittade jag blocket. Ett par minuter till och jag hade skrivit den obehagliga DNF loggen! Detta var faktiskt dagens mest svårhittade cache!

Äntligen hittades jättegrytan!

När fotot tagits började regnet att falla över mig, det var väl då lämpligt att bege sig in i djungeln i ”Kongo”. Det är faktiskt så att Kongo ligger i Alingsås, inte i Afrika som vissa felinformerade geografilärare hävdar! Jag anlände till Kongo från sjösidan och behövde därmed inte gå över den hala spången i regnet, men fram till cachen fick man ändå utsätta sig för ett mindre äventyr.

Regnskogens klimat blev alltför påfrestande så jag lämnade nu djungeln och återvände i riktning mot stationen. Det fanns nämligen en inbjudan från en kollega att komma och få fika, smörgåsar och givetvis bullar…. Det var inte fel efter en och en halv kilometers vandring i ösregn. När fikat var avslutat mullrade åskan och det var läge att återvända till cachingbasen. Det blev tolv loggade burkar under dagens milslånga vandring (då räknar jag inte promenaden till Sävenäs). Resterande Alingsåsburkar får jag ta vid nästa besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: