Påskevent och logg # 6 000

Påsken avslutades lika soligt som den inleddes, perfekt för ett event. Jag tog mig till fots genom skogen för att anlända tidigt och bevaka eventplatsen. Men först kom jag inte, The Explorist hade redan FTF:at picknickbordet! Det var skönt med sällskap när man nu var så tidigt på plats, de få förberedelser som behövdes kunde genomföras i lugn och ro. När klockan närmade sig tolv strömmade deltagarna till från alla håll, utom från sjösidan.

Loggboken fylldes och alla som anlände fick skriva sitt namn på ”lottsedlar” för den kommande lottningen av FTF-möjligheten på den nya eventcachen. Det var givetvis en del gamla bekanta som dök upp, men också många nya ansikten. Kul att få till en bra blandning på eventet, erfarna kan då tala med nybörjare, mycket viktig information passerar mellan olika generationer av cachare en sådan här dag.

Det här eventet hade också en speciell innebörd för mig, det var dags att skriva den 6 000:e loggen, hur skulle det gå? Kommer livet att se annorlunda ut? Finns det risk att man blir beroende av geocaching nu? Kanske blir man som Ingabo… Men det påpekades för mig att nästan samma funderingar hade jag inför loggandet av min 1000:e cache, det fick mig att repa mod. Men loggningen skedde ändå diskret då jag hade hört av en del deltagare att det fanns planer på att kasta mig i sjön efter loggen… Jag lyckades smyga och därmed hålla mig på land, annars hade det väl varit slut med geocachandet för min del! Storgäddan i Delsjön är farligare än alla vithajar tillsammans!

Här signeras den 6 000:e loggen! foto: omi k
Närbild på den "storslagna loggen". Foto: omi k

När vi minglat i lite över en timma påkallade jag eventdeltagarnas uppmärksamhet, vilket inte alltid är lätt…. Det var dags att gå en liten promenad. Jag hade med mig en 5 000-årig tjocknackig yxa att visa för mina åhörare, troligen det äldsta föremål från Delsjöområdet någon av dem någonsin kommer att se. Sedan berättade jag om medeltiden och bakgrunden till att Delsjöarnas namn, de delade sjöarna, alltså en gräns mellan Partille och Råda socknar. Därefter promenerade vi upp till stugorna och jag gav några glimtar ur områdets historia, om torparna och om Bertilssons tid på Delsjökärr. Det verkade vara ett uppskattat inslag då många följde med på turen.

När vi återvänt till eventplatsen var det dags för den uppäggande dragningen av FTF-möjligheten. Det var omi k som vann ”första priset”, han fick koordinaterna som han matade in i sin Iphone, därefter försvann han. Under de kommande tjugo minuterna spanade jag mot cachen, men såg honom inte! När klockan blivit två var det dags att släppa lös vargflocken.

Jag följde efter på diskret avstånd och då möter jag omi k som hamnat uppe vid stugorna i jakten på den nya burken ”Ugglebäcken år 1312”, vi tittade på koordinaterna han fått av mig och de han lagt in, allt stämde. Det visar faran av att använda Iphone vid geocaching, man kan hamna nästan var som helst med den gps:en!

Detta gav effekten att nästan hela eventet lyckades bli FTF på den nya burken!

På hemvägen fick jag även nöjet att se några personer ta sig an en plats där trollen håller till!

Akta er, där inne kan det finnas troll!

Det blev en riktigt lyckad dag. Ett ganska enkelt event, några av de tidiga storslagna planerna hade lagts åt sidan, men de flesta verkade ändå nöjda med att stå och tjöta om burkar! Ett riktigt stort tack till alla som kom och gjorde detta till ett strålande trevligt event.

Se även: The explorists geocaching äventyr, Påskevent i öster.

Hebb har ytterligare lite bilder och en film från eventet.

3 kommentarer

  1. Nej! Det glömde vi av. Du får helt enkelt ett tillgodohavande av en sjösättning av oss var, som kan utdelas när överraskningen blir som störst.

Kommentarer är stängda.