Starten för ett buggrace…. år 2004!

Eventdeltagare 14 februari 2004. Foto: Grusvag. Stående från v: hesy (med son), snabelbjorn, Hysse, Cyberjunkie, hbrx, Cornetto, dogwash, fotojoc, tigwash, r0bert, Pxx, julle,Mala, TheWolf, Gooose, Jasy, mrs hedberg och Grusvag.Sittandes från v: hex, Gavia, LinusE, B1n4ry, Erst, X9, jr hedberg & mr hedberg. Saknas på bilden gör CEB-2 (3 personer). (Källa: "Geocaching i Sverige, nr 2 2004".)

Under gårdagens event vid Delsjökärr berättade ”fornforskaren” Jasy om ett event han deltagit i år 2004 ungefär på den plats som gårdagens event hölls på (gårdagens event hade koordinaterna: N 57° 41.124 E 012° 04.948, medan 2004 års event låg vid: N 57° 41.108 E 012° 05.170). Jag kunde inte låta bli att göra lite efterforskning kring detta event och hittade både eventet, ”Bugrace Event” arrangerat av Hedberg och en artikel i den elektroniska tidningen ”Geocaching i Sverige”.

Eventet hölls den 14:e februari 2004, en knapp månad innan Hallén hade upptäckt geocaching! Lite otur, annars hade man kanske kunnat göra eventpremiär vid Delsjökärr. 23 personer har loggat att de var med på eventet, ganska god uppslutning för ett ”tidigt” event som detta.

Buggar på rad! Foto: fotojoc

Tanken var att buggarna skulle resa från Sverige, ned till Sydafrika och sedan tillbaka igen. Man kan fråga sig hur det gick för de tävlande små krypen, någon som vet? Ni får gärna skriva en kommentar till detta inlägg!

Under eventet fanns också planer på att presentera en ny spännande gps, Garmins GPSMAP 60C, men den nya modellen hade tydligen inte gått att få ut från återförsäljaren, däremot visade konkurrenten Magellan upp sin senaste gps, Magellan Color, på eventet.

Det har utan tvekan hänt en del inom geocachingen sedan 2004. Men en hel del av ansiktena på bilden högst upp i detta inlägget känner nog många av oss igen!

1 kommentar

  1. Som självutnämnd, nybliven geoarkeolog kunde jag inte motstå frestelsen att forska lite i detta gamla bugrace. Jag följde det från starten 2004, men sen tog min cachingkarriär en liten paus i 6 år. Sidan för bugracet (www.bugrace.tk) är borta sedan länge, och archive.org vill inte visa några sidor från sitt arkiv för http://www.geocacher.se/bugrace där senaste sidan verkar legat. Men efter att ha kollat igenom mängder av geocaching profiler och travelbugs hittar jag en länk till sidan http://www.samaz.de/bugrace/ där alla TBs i racet står listade!
    Det verkar som att 4-5 st fortfarande är i cirkulation och en av dem har till och med varit i Sydafrika! Tyvärr tog en cachare med den från landet innan den nådde målcachen GC185..
    De flesta buggar verkar vara försvunna, men förvånansvärt många verkar sitta i händerna på cachare. Jag har skickat mail till alla som verkar sitta på nån av dem, vi får väl se om det ger någon effekt.

    //Sponk

Kommentarer är stängda.