Fortress North

Efter några bonusburkar tog vi oss mot multicachen ”Fortress North”, även det en 5/5 cache. Det Norra fortet började byggas år 1899 och är en mindre kopia av det södra som vi höll till i några timmar innan. Det var inte alls lika välutrustat som det södra och hade en svagare bestyckning, inget eget elverk och det var ganska utsatt vid ett anfall med tunga vapen.
Vid Norra Fortet mötte vi hela den danska styrkan som letat länge efter steg ett. Vi anslöt, men hade inte mer framgång. Det verkade vara hopplöst. En möjlighet var att första burken verkligen var en terräng 5 burk och låg på någon hylla långt nedanför våra fötter. Danskarna gav upp och åkte iväg, men vi fortsatte.

TMR68 och Hallén har här börjat söka innanför staketet, nära avgrunden.

Vi började gå runt innanför staketet och kom tillslut till en punkt där man faktiskt inte behöver vara bergsklättrare för att ta sig in på fortets område. En efter en slank vi in och började utforska fortets omgivningar och slutligen även dess dunkla innandöme.

Kan det finnas något där inne? Svaret var nej....

Eftersom vi bytt om till kängor hade vi vissa problem då stora delar av fortet var översvämmat, långt över skaften på kängorna.

Stora delar av fortet var vattenfyllt.

I ett av de mystiska rummen hittades en spiraltrappa. När man följde den till toppen kunde man komma ut på fortets tak!

Hallén på rätt plats - i ett hål! Här på väg genom luckan till taket. (Foto: TMR68)

Vi började söka lite lätt på några platser efter ledtrådsburk nummer två, och fantastiskt nog hittade TMR68 den en bit bort, men ledtråden i burken gick inte längre att uttyda. Hela denna mulit är i ett akut behov av renovering!

Är Hallén tillbaka i Three Hills? Eller är det tre kanonkupoler? (Foto: TMR68)

Vi anade att vi skulle behöva stövlar för att hitta cachen så vi tog oss ut ur fortet igen, bort till bilen, där det blev en paus med matlagning innan vi åter skulle in i de mörka gångarna.

Här väntas det på italiensk mat....

Med stövlar på fötterna började vi söka av de djupaste delarna av fortet.

Om du tittar noga kan du faktiskt se en groda!

Efter ett långvarigt sökande inne i fortet gick vi ut i vallgraven och började undersöka dess gångar. Ett samtal till en livlina guidade oss nu i rätt riktning. Det höll dock på att sluta med att TMR68 försvann ned i ett hål, ett vattenfyllt sådant dessutom. Men ingen värre skada än dagens andra vattenfyllda stövel inträffade.

Inne i rätt bergrum kunde burken hittas, även den i stort behov av en översyn. Det var skönt att vi inte spenderat alla dessa timmar för en DNF. Denna cache kunde inte på något sätt mäta sig med Fångarna på fortet. Men det var ändå ytterligare en 5/5 cache loggad denna dag!

Efter framgångsrik loggning åkte vi in mot Karlsborg, tog några bonusburkar på vägen och gav oss sedan ut på en kvällspromenad med caching. Det blev inte så många burkar, men vi var ganska nöjda när klockan närmade sig 23. Nu blev det lite vila innan söndagens mer normala caching skulle börja.

En kommentar på “Fortress North

  1. Är det verkligen säkert att ni inte tog med någon ammobox?
    Vilken cache fanns dessa vid?

%d bloggare gillar detta: