Isbjörn i sikte!

Efter vår landstigning bjöds det åter på en storslagen trerätters middag ombord på Nordstjernen. När vi skulle få huvudrätten bröts stillheten av ett besked från bryggan – Isbjörn har siktats föröver! Jag tror nytt rekord sattes i att evakuera en matsal – på några sekunder var alla ute ur rummet och stormade fram mot fören på skeppet. Det som väntade var långt bättre än vid förra isbjörnsmötet. Detta var en stor nalle som var ute och gick på en ö befolkad av fåglar som med stor och berättigad misstänksamhet betraktade sin gäst.

Kameran smattrade som en kulspruta vid detta möte, detta är endast ett exempel (lågupplöst gif dessutom) på vad vi fick se. Fantastisk syn, men jag var samtidigt glad att det inte låg en burk på ön, isbjörnsmugglare kan bli lite jobbiga att hantera.

Vilken fantastisk dag detta varit – två isbjörnar har man fått se – och nu skulle det bli storslagen final på dagen. Kaptenen lovade att ta oss norr om N80 grader och till en märklig liten ö där en stor herrklubb håller till…